E cel mai "faimos" metru de autostradă, dar nimeni nu ştie unde se află. NU are nici măcar autorizaţie de construire

Postat la 08 martie 2019 312 afişări

Ştefan Mandachi, omul de afaceri din Suceava care a construit simbolic autostrada de un metru, singura din Moldova, a fost luat în vizor de autorităţile locale.

E cel mai "faimos" metru de autostradă, dar nimeni nu ştie unde se află. NU are nici măcar autorizaţie de construire

Neculai Miron, primarul comunei Bosanci, pe raza căreia a fost construită autostrada care a devenit în ultimele zile cea mai cunoscută din România deşi nimeni nu ştie unde este, spus pentru stirisuceava.net că NU a fost solicitată autorizaţie de construire şi, în plus, lucrarea a fost făcută pe un teren agricol.

 

”Bineînţeles că nu are”, a răspuns primarul Miron, întrebat fiind dacă a fost solicitată şi obţinută autorizaţia de construire.

 

Primarul a spus că a aflat depre lucrări chiar în ziua construirii. Însă, când s-a dus la faţa locului, totul era terminat şi nu se mai afla nicio persoană la faţa locului.

 

”Ei au venit într-o zi şi au făcut tot acolo. Eu m-am deplasat acolo după ce am fost anunţat de cetăţeni despre ce autobandă se construieşte acolo. Am văzut doar o fâşie de beton şi mai erau şi nişte bare metalice. Dar nu a fost nimeni în măsură să îmi spună ce şi cum se construieşte acolo”, a declarat primarul Neculai Miron pentru sursa citată.

 

 

Ulterior, compartimentul de urbanism al Primăriei Bosanci l-a identificat pe proprietarul terenului, care nu este Ştefan Mandachi, dar despre care primarul consideră că ar putea fi un apropiat al afaceristului.

 

Miron spune că deocamdată NU a dispus sancţionarea proprietarului sau beneficiarului pentru executarea unor lucrări neautorizate. Asta pentru că primarul este convins că platforma betonată va fi desfiinţată după evenimentul de pe 15 martie.

 

Metrul de autostradă a fost construit în această iarnă, pe un teren arabil aflat pe raza comunei Bosanci, la patru kilometri de la ieşirea din Suceava spre Fălticeni.

 

Într-un filmuleţ postat pe YouTube, Ştefan Mandachi a anunţat că pe 15 martie, la ora 15.00, va suspenda activitatea restaurantelor de tip fast-food pe care le deţine, timp de un sfert de oră.

La începutul acestei săptămâni, omul de afaceri din Suceava preciza că iniţiativa sa reprezintă un gest de protest faţă de lipsa autorităţilor privind construcţia de autostrăzi în zona Moldovei, dar şi în restul României. Totodată, el a subliniat că gestul său este unul personal şi că nu face parte din niciun partid.

Ştefan Mandachi, un om de afaceri din Suceava, a construit din banii săi primul metru de autostradă din Moldova, pentru care a plătit 4.500 de euro.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.