Uraganul Manuel a atins uscatul în nord-vestul Mexicului

Postat la 20 septembrie 2013 37 afişări

Uraganul Manuel a atins uscatul joi dimineaţă pe coasta de nord-vest a Mexicului, unde alte două furtuni au provocat 97 de morţi şi 58 de dispăruţi în ultimele zile, a anunţat Serviciul naţional de meteorologie (SMN).

Uraganul Manuel a atins uscatul în nord-vestul Mexicului

 Catalogat de categoria 1 pe o scală de 5, uraganul a atins coasta între 13:30 şi 14:00 GMT (16:30-17:00, ora României) în dreptul insulei Altamura, în apropiere de coasta statului mexican Sinaloa, a declarat SMN pe contul de Twitter.

Guvernul din Sinaloa a ordonat închiderea şcolilor şi evacuarea satului de pescari Yameto, înainte de sosirea uraganului.

Pe când era doar furtună tropicală, Manuel a atins deja sud-vestul Mexicului duminică, simultan cu furtuna Ingrid pe coasta de est a ţării, provocând ploi torenţiale, alunecări de teren şi inundaţii în mare parte a ţării.

În localitatea La Pintada (statul Guerrero) în sudul Mexicului, unde preşedintele mexican Enrique Pena Nieto a anunţat dispariţia a 58 de persoane într-o masivă alunecare de teren intervenită luni seară, salvatorii nu au reuşit încă să ajungă la faţa locului.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/uraganul-manuel-a-atins-uscatul-in-nord-vestul-mexicului-11363519
11363519
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.