Unul dintre cele mai mari lanţuri de magazine din lume dă teste de inteligenţă angajaţilor şi concediază peste 1.500 de oameni. Uniii dintre angajaţi au dat până la 30 de teste

Autor: Andreea Tobias Postat la 24 februarie 2023 2851 afişări

Unul dintre cele mai mari lanţuri de magazine din lume dă teste de inteligenţă angajaţilor şi concediază peste 1.500 de oameni. Uniii dintre angajaţi au dat până la 30 de teste

H&M concediază 1.500 de muncitori pe baza unor teste de inteligenţă. Reprezentantul celui mai mare sindicat din Suedia, Unionen, Robin Olofsson, spune că îl sună angajaţi plângând, după ce au dat până la 30 de teste.

La H&M se desfăşoară un sondaj de aptitudini, ceea ce înseamnă că angajaţii trebuie să susţină teste bazate pe cunoştinţe, dar şi pe inteligenţă şi personalitate. În decembrie, H&M a anunţat că 1.500 din cele 3.500 de locuri de muncă în domeniul comerţului electronic, al logisticii şi al dezvoltării serviciilor digitale din Stockholm vor fi pierdute înainte de vară.

Potrivit cotidianului suedez Svenska Dagbladet, gigantul suedez de modă Hennes & Mauritz, cunoscut sub acronimul H&M, a decis să introducă un test de inteligenţă pentru angajaţii săi pentru a decide pe cine să păstreze şi pe cine să concedieze.

Compania a decis să reducă numărul angajaţilor din Business Tech şi, prin urmare, a decis să le ceară angajaţilor săi să dea teste.

Reprezentantul celui mai mare sindicat din Suedia, Unionen, Robin Olofsson, a declarat pentru ziar că a fost sunat de către angajaţi ai H&M care plângeau, unii dintre ei povestind că au fost nevoiţi să facă până la 30 de teste diferite.

Încă nu este clar dacă firma specializată în modă intenţionează să implementeze testele şi în alte centre din întreaga lume.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
h&m,
teste de inteligenţă,
concedieri

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.