Unul dintre cei mai bogaţi 15 oameni din lume, David Koch, se retrage din business cu o avere de 47 miliarde de dolari

Autor: Alex Ciutacu Postat la 05 iunie 2018 292 afişări

David Koch, miliardarul care a sponsorizat republicanii ani de zile, se retrage din compania Koch Industries şi din toate celelalte grupuri de business ale familiei Koch din motive de sănătate, potrivit Financial Times.

Koch, 78 ani, şi-a redus activităţile după ce a fost internat în spital în 2016, spune fratele său Charles Koch.

„Din păcate aceste probleme nu au fost rezolvate iar sănătatea lui a continuat să se deterioreze”, scrie fratele său într-un memo intern către angajaţi. „Prin urmare, el nu este capabil să fie implicat în business şi în alte activităţi organizaţionale”.

Împreună, David şi Charles Koch au sponsorizat cu miliarde de dolari cauze conservatoare şi au sponsorizat mai multe campanii ale candidaţilor republicani.

Acesta renunţă la poziţia sa din fruntea Fundaţiei Americanilor pentru Prosperitate, care finanţează programe educaţionale care promovează piaţa liberă.

Koch a fost diagnosticat cu cancer de prostată în urmă cu două decenii.

Potrivit Bloomberg Billionaires, averea lui Charles Koch se ridică la 46,9 miliarde de dolari.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
business,
miliarde,
retragere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.