UNPR: Predoiu şi Gorghiu aveau numai laude la adresa lui Oprea, acum îşi arată adevarata faţă

Autor: Departamentul Politic Postat la 25 octombrie 2015 64 afişări

Liderii PNL Cătălin Predoiu şi Alina Gorghiu, care "mimau până mai ieri buna-credinţă şi buna-cuviinţă îşi arată astăzi adevărata faţă" când îi cer demisia lui Gabriel Oprea, faţă de care au avut "numai cuvinte de laudă", susţine UNPR, într-un comunicat remis dumică agenţiei MEDIAFAX.

"PNL a propus o trădare, iar UNPR a refuzat. Aceasta este de fapt singura explicaţie pentru atacurile politice furibunde pe care astăzi le lansează reprezentanţii PNL. Mai grav pentru Cătălin Predoiu este că se pretează la un astfel de joc ştiind foarte bine câteva adevăruri pe care o parte a presei le ignoră", afirmă UNPR .

"Adevărurile ignorate", pe care le enumeră UNPR sunt: "acel accident dramatic s-a produs în timpul serviciului, acea coloană a fost constituită în condiţiile legii şi că toate prevederile normative au fost respectate"; "atâta vreme cât există o anchetă penală a Parchetului, în desfăşurare, nu se pot da detalii, nu se pot face declaraţii"; "orice detalii sau declaraţii date publicului pe acest subiect, chiar şi de către ministrul Gabriel Oprea, pot fi considerate ca antepronunţare şi de natură a afecta bunul curs al anchetei"; "ministrul Gabriel Oprea a transmis personal condoleanţe familiei şi a fost la priveghiul poliţistului Bogdan Gigină"; "la finalul anchetei, totul va fi clar şi că speculaţiile pe care îşi clădesc astăzi atacul furibund se vor dovedi a fi simple minciuni".

"Cei care folosesc politic această dramă nu au nicio scuză", susţine UNPR.

"Astăzi, PNL vrea să profite de drama unei familii pentru un meschin câştig politic. Cătălin Predoiu, la rândul lui, vrea să iasă din umbră, dar riscă să ajungă în noroi. Acesta este noul PNL, aceştia sunt cei care se visează marii oameni de stat", mai afirmă UNPR.

"UNPR salută atitudinea preşedintelui Klaus Iohannis, a premierului Victor Ponta şi a celorlalţi lideri, care au înţeles că într-un stat de drept este normal ca toate părţile să aştepte rezultatele anchetei înainte de a se pronunţa. În ciuda încercărilor unora de a schimba opţiunile UNPR, rămânem în continuare parteneri oneşti în relaţia cu premierul Victor Ponta şi PSD, condus de Liviu Dragnea, şi de asemenea, îl susţinem în continuare pe preşedintele Klaus Iohannis pe toate proiectele ce ţin de siguranţa naţională", se mai spune în comunicatul partidului lui Oprea.

Prim-vicepreşedintele PNL Cătălin Predoiu i-a cerut sâmbătă ministrului de Interne Gabriel Oprea să demisioneze, subliniind că, dacă acesta nu o face, premierul Ponta are obligaţia să-l demită, " pentru a pune capăt confuziei morale" determinate de moartea poliţistului Bogdan Gingină.

"Îi solicit ministrului de Interne să demisioneze din funcţie! Şi dacă nu va găsi cu cale să o facă, aşa cum nu a găsit cu cale să răspundă timp de patru zile întrebărilor legitime ale societăţii, premierul Ponta are obligaţia să-l demită pentru a pune capăt confuziei morale şi posibilului abuz de putere. Totodată, Victor Ponta are obligaţia morală si legală să asigure, în mod transparent şi imediat, accesul la informaţii privind condiţiile în care a avut loc accidentul, pe care opinia publică le cere de trei zile în mod insistent şi legitim", a spus Predoiu, într-un comunicat remis agenţiei MEDIAFAX.

Poliţistul Bogdan Gigină, care şi-a pierdut viaţa după ce a căzut cu motocicleta într-o groapă, în timp ce se afla în coloana vicepremierului Gabriel Oprea, a fost înmormântat, vineri, cu onoruri militare, în prezenţa a sute de colegi îmbrăcaţi în uniforme.

Aproape 300 de motociclişti au aprins lumânări şi au păstrat un moment de reculegere, sâmbătă seară, la locul unde a murit poliţistul Bogdan Gigină, care însoţea coloana oficială a ministrului Gabriel Oprea, o altă acţiune fiind anunţată, pe reţelele de socializare, pentru duminică, la Universitate.

Duminică, în Capitală şi alte oraşe vor avea loc acţiuni de protest, convocate pe reţelele de socializare, în care se va cere demisia ministrului de Interne Gabriel Oprea.

.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
UNPR,
OPREA,
/actualitate/unpr-predoiu-si-gorghiu-aveau-numai-laude-la-adresa-lui-oprea-acum-isi-arata-adevarata-fata-14861354
14861354
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.