Uniunea Europeană ar putea porni în ofensivă contra ţărilor europene care restricţionează circulaţia capitalului

Postat la 12 decembrie 2012 13 afişări

Uniunea Europeană ar putea lansa o ofensivă împotriva autorităţilor de reglementare din ţări europene precum Germania şi Marea Britanie care au împiedicat băncile străine să-şi mute capitalul în statele de origine, scrie The Wall Street Journal.

Oficialii UE sunt îngrijoraţi că autorităţile de reglementare din unele ţări membre au răspuns la criza dato­riilor din zona euro prin izolarea sistemelor bancare naţionale, ceea ce contravine unui principiu fundamental al UE, acela al pieţei unice pentru serviciile financiare, neîngrădite de graniţele dintre state. Principalele autorităţi de reglemen­tare care ar putea fi vizate de UE sunt cele din Germania şi Marea Britanie pentru că acestea au adoptat măsuri prin care au descurajat băncile euro­pene să îşi transfere fondurile în ţările de origine. Oficialii UE au în vedere luarea unor măsuri legale împotriva guvernelor care au adoptat politici prin care s-au încălcat regulile pieţei unice.

Mai multe pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/uniunea-europeana-ar-putea-porni-in-ofensiva-contra-tarilor-europene-care-restrictioneaza-circulatia-capitalului-10388423
10388423
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.