UniCredit a raportat o rată de credite neperformante de 11,17% pe semestrul întâi

Postat la 04 septembrie 2013 105 afişări

UniCredit Ţiriac Bank înregistra la jumătatea anului o rată a creditelor neperformante de 11,17%, potrivit raportului semestrial al băncii.

UniCredit a raportat o rată de credite neperformante de 11,17% pe semestrul întâi

UniCredit Ţiriac Bank înregistra la jumătatea anului o rată a creditelor neperformante de 11,17%, potrivit raportului semestrial al băncii. Pentru 2012 UniCredit raportase o pondere de 12,2% a creditelor cu restanţe mai mari de 90 de zile în totalul portofoliului, în creştere uşoară faţă de 11,7% la sfârşitul lui 2011.

Banca se numără astfel printre instituţiile de credit care afişează rate de neperformanţă mult sub media pieţei, care a trecut de 20% la sfârşitul semestrului întâi. Provizioanele UniCredit pentru riscul de credit au crescut în ultimul an cu 11,5%, până la aproximativ 11,5 mld. lei. În cazul acestei bănci ponderea mai redusă a neperformantelor ar putea fi explicată prin menţinerea producţiei de credite pe un trend ascendent în ultimii ani.

Soldul creditelor acordate clienţilor a urcat în ultimul an cu aproape 5%, până la 16,5 mld. lei. Portofoliul este dominat de finanţările pentru companii, care aveau o pondere de 71% la sfârşitul lunii iunie, însă aceasta se va dilua întru câtva în urma încorporării creditelor de retail preluate de la RBS, operaţiune care ar urma să aibă loc luna aceasta.

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 04.09.2013

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
UniCredit,
raportare,
credite neperformante
/actualitate/unicredit-a-raportat-o-rata-de-credite-neperformante-de-11-17-pe-semestrul-intai-11291223
11291223
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.