Ungurii de la OTP Bank au adus încă 50 milioane de lei la capital

Postat la 12 decembrie 2012 17 afişări

OTP Bank, subsidiara locală a celui mai mare grup bancar din Ungaria, şi-a majorat capitalul social cu 50 milioane de lei (11 milioane de euro), până la 732 milioane de lei. "OTP Bank România şi-a majorat capitalul social pentru a doua oară în acest an.

Decizia confirmă încrederea acţionarilor în stabilitatea subsidiarei româneşti şi în strategia noastră de dezvoltare", a declarat Laszlo Diosi, preşedintele băncii. În urma acestei operaţiuni participarea acţionarului majoritar OTP Bank Nyrt a urcat la 99,9%, în timp ce Merkantil Bank Zrt, deţine numai patru acţiuni nominale în valoare de 960 lei şi o cotă de participaţie nesemnificativă de 0,0001% din capitalul social al băncii. Ungurii au procedat la majorarea capitalului pentru a-şi consolida poziţia pe piaţa bancară din România, cât şi pentru a-şi acoperi pierderile cauzate de creşterea creditelor neperformante.

Mai multe pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
banco,
ungaria,
otp bank,
capital
/actualitate/ungurii-de-la-otp-bank-au-adus-inca-50-milioane-de-lei-la-capital-10388599
10388599
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.