Ungureanu: O delegaţie a PNL se va întâlni marţi cu ambasadori pe tema moţiunii de cenzură

Autor: Departamentul Politic Postat la 08 iunie 2015 174 afişări

Prim-vicepreşedintele PNL Mihai Răzvan Ungureanu a anunţat, luni, că o delegaţie a conducerii partidului se va întâlni, marţi, cu o parte din ambasadorii acreditaţi la Bucureşti, pentru a detalia motivele şi conţinutul moţiunii de cenzură a PNL.

”Mâine, la ora 16.00, o delegaţie a conducerii partidului se va întâlni cu o parte din ambasadorii acreditaţi la Bucureşti pentru a detalia motivele şi conţinutul moţiunii de cenzură. Votul prin corespondenţă este, în opinia noastră, un motiv temeinic pentru o moţiune de cenzură. Este, oricum, o promisiune pe care am făcut-o tuturor cetăţenilor români - aceea de a le da posibilitatea de a vota, dându-le astfel posibilitatea de a-şi exercita dreptul consituţional de participare la procesele democratice din România. Spun acest lucru pentru că duminică s-a consumat votul pentru alegerile generale în Turcia. Aproape 1,5 milioane de cetăţeni turci, rezidenţi în străinătate, au votat prin corespondenţă. Aceasta este calea prin care se asigură accesul democratic la vot şi la participarea la viaţa politică”, a spus Mihai Răzvan Ungureanu, după şedinţa Comisiei de unificare a PNL.

Referindu-se la premierul Victor Ponta, el a spus că PNL cere demisia acestuia şi ”redesenarea întregii calităţi a puterii în parlament şi în Executiv”.

”Calitatea de urmărit penal pe care o are premierul ne aduce în situaţia de a solicita demisia domniei sale şi nu în ultimul rând redesemnarea întregii calităţi a puterii în Parlament şi în Executiv. Ne bucurăm că în după-amiaza târzie a acestei zile vom participa la consultările angajate de Administraţia Prezidenţială şi solicitate de preşedintele Româmniei, Klaus Iohannis, ne bucurăm că nu vom da ochi în ochi cu delegaţia PSD, condusă de domnul Ponta, de premierul penal al României”, a declarat Ungureanu.

El a mai spus că ”domnul Ponta va rămâne foarte curând singur”.

”Încercarea disperată pe care o face (Victor Ponta - n.r.) de a se agăţa de putere, în speranţa că puterea executivă, calitatea de prim-ministru, îl fereşte de colţii justiţiei, poate avea un efrect distructiv şi asupra Partidului Social Democrat, dar şi asupra partidelor care fac parte din coaliţia guvernalmentală. De altfel, această disperare se resimte şi în graba cu care a solicitat un vot rapid prin Camera Deputaţilor în privinţa ridicării imunităţii parlamentare. Se teme domnul Ponta de mişcările din stradă, se teme de protestele legitime şi corecte ale cetăţenilor României, care nu doresc să fie reprezentantaţi de un urmărit penal”, a mai spus Mihai Răzvan Ungureanu.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
UNGUREANU,
PONTA,
/actualitate/ungureanu-o-delegatie-a-pnl-se-va-intalni-marti-cu-ambasadori-pe-tema-motiunii-de-cenzura-14424606
14424606
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.