Unde au dispărut 150 de milioane de dolari şi cum a scăpat comoara celui de al doilea cel mai bogat om al Rusiei de sub ochii autorităţilor

Autor: Iulian Tenchiu Postat la 26 mai 2022 421 afişări

Unde au dispărut 150 de milioane de dolari şi cum a scăpat comoara celui de al doilea cel mai bogat om al Rusiei de sub ochii autorităţilor

Un mega-iaht a cărui valoare este estimată la aproximativ 150 de milioane de dolari şi despre care se crede că aparţine celui de al doilea cel mai bogat om al Rusiei, a apărut din senin pe radar după 12 zile în care autorităţile n-au mai ştiut nimic despre locaţia exactă a acestuia. Nimeni nu ştie care va fi destinaţia finală a ambarcaţiunii de lux şi unde vrea să-şi ascundă Leonid Mikhelson comoara de ochii autorităţilor.

Potrivit ultimelor date, înainte să-şi ascundă locaţia, nava de lux trecea de Malta către Marea Mediterană. După 12 zile în care autorităţile n-au reuşit să stabilească poziţia exactă a ambarcaţiunii, ea a reapărut pe radar lângă Insulele Canare şi se îndrepta către Bahamas, stat cunoscut pentru ajutorul dat altor naţiuni în privinţa vânătorii de iahturi.

„The Pacific” s-ar pregăti pentru o călătorie către Said, un port din Egipt, după ce iniţial ar fi transmis autorităţilor că destinaţia sa este portul Vell din Barcelona. Schimbarea traseului s-ar putea datora faptului că de la începutul vânătorii de iahturi ale oligarhilor ruşi, Spania se poate lăuda cu cel puţin patru capturi de sute de milioane de dolari. Din Egipt, comoara lui Mikhelson s-ar îndrepta către Maldive sau Turcia, raiul navelor de lux al oligarhilor ruşi.

„Portul Said va reprezenta o destinaţie Temporară. Folosind această rută, nava poate ajunge mai uşor în Canalul Suez. Din Suez cel mai probabil va trage către Maldive sau către alt refugiu al miliardarilor ruşi”, a declarat Andrew Lipow, preşedinte al firmei de consultanţă Lipow Oil Associates.

De la începutul războiului, miliardarii ruşi s-au aflat în permanenţă în vizorul comunităţii internaţionale. SUA şi Marea Britanie se numără printre ţările care caută să lovească cu ajutorul sancţiunilor în cei mai apropiaţi oameni a lui Putin. Spania, Italia şi alte ţări Europene atacă oligarhii ruşi pe uscat, confiscând vile, blocând conturi bancare şi automobile de lux aparţinând mega-bogaţilor ruşi. Vânătoarea de iahturi numără deja peste 10 ambarcaţiuni capturate, a căror valoare se ridică la 2,25 miliarde de dolari

Turcia  a devenit o destinaţie populară pentru navele de lux ale oligarhilor ruşi, iar printre navele care au căutat refugiu aici se numără şi „Titan”, un gigant de 100 de milioane de dolari, deţinut de magnatul rus al oţelului Alexander Abramov. Maldive rămâne totuşi opţiunea preferată a miliardarilor ruşi care vor să scape din vizorul autorităţilor.

„The Pacific” a fost construit în 2010 de compania germană Luerssen Verwaltungs. Mega-ambracaţiunea este dotată cu un lift, o piscină, două heliporturi şi este destul de spaţioasă pentru 12 persoane şi un echipaj format din 28 de membri.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
comoara,
ochi,
rusia,
disparitie,
rusi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.