Una dintre cele mai mari companii aeriene din lume rămâne fără licenţe pentru angajaţi în urma scandalului din Golf

Postat la 07 iunie 2017 286 afişări

Una dintre cele mai mari companii aeriene din lume rămâne fără licenţe pentru angajaţi în urma scandalului din Golf

Într-o declaraţie citată de BBC, Autoritatea Generală de Aviaţie Civilă din Arabia Saudită spune că licenţele acordate angajaţilor Qatar Airways vor fi retrase.  Arabia Saudită suspendase deja zborurile din şi spre Qatar în cursul zilei de luni. Qatar Airways este deţinută în întregime de guvernul qatarez. Potrivit ZF, Qatarul a devenit ţara-gazdă pentru 2.000 de români, majoritatea angajaţi în construcţii, transport aerian şi servicii.

 

Arabia Saudită şi alte câteva ţări au tăiat legăturile cu Qatar, acuzând guvernul de susţinerea terorismului în regiunea Golfului. Criza din Qatar fine în contextul în care de câţiva ani, în Doha se observă, la fel ca în alte oraşe bogate din regiune, că  încearcă să îşi diversifice economia pentru a beneficia de oportunităţile aduse de turism şi comerţul internaţional. Analiştii internaţionali observă cum qatarezii, la fel ca vecinii lor din Golf, înţeleg puterea şi potenţialul aviaţiei pentru a oferi o industrie stabilă pe termen lung în regiune, dovadă în acest sens fiind şi extinderea operatorului naţional, care ajunge în prezent în 150 de destinaţii, pe şase continente. Strategia companiei aeriene qatareze, deţinută în proporţii egale de guvern şi acţionari privaţi, de a ajunge în România face parte din avântul său de a bifa pieţe din întreaga lume. Dacă în 2011 ei au început zborurile de pe Otopeni cu o aeronavă care zbura de patru ori pe săptămână de la Doha la Budapesta prin Henri Coandă, din august 2016 qatarezii operează două rute zilnice de pe aeroportul din Bucureşti. 

 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.