Una dintre cele mai mari bănci din lume are probleme: Profitul Goldman Sachs s-a prăbuşit cu 58% după ce creditele de consum şi-au pierdut avântul

Autor: Iulian Tenchiu Postat la 20 iulie 2023 3149 afişări

Una dintre cele mai mari bănci din lume are probleme: Profitul Goldman Sachs s-a prăbuşit cu 58% după ce creditele de consum şi-au pierdut avântul

Golman Sachs a raportat în trimestrul al doilea un profit de 1,22 mld. dolari, în scădere cu 58%, faţă de anul trecut. Pierderile vin pe fondul unei cereri mai slabe pentru creditele de consum, dar şi din cauza unor probleme întâmplinate de departamentul băncii de gestionare a activelor, scrie The Wall Street Journal.

Acţiunile s-au cotat la 3,08 dolari, mult sub aşteptările analiştilor care preconizau 3,16 dolari pe acţiune. Veniturile au fost de 10,9 miliarde de dolari, în scădere cu 8% faţă de anul trecut. Aceasta a depăşit totuşi cele 10,61 miliarde de dolari estimate de analişti.

Goldman este singura dintre băncile mari care a ratat aşteptările privind câştigurile pe acţiune. Şi în timp ce Citigroup şi Morgan Stanley au raportat, de asemenea, scăderi ale profitului, cea a Goldman a fost cea mai mare.

Acţiunile Goldman au scăzut cu 0,1% în premarket.

La Goldman, veniturile din activitatea bancară de investiţii au scăzut cu 20%. Serviciile bancare de investiţii au fost aproximativ neschimbate la Morgan Stanley şi în scădere la JPMorgan şi Citigroup.

Veniturile din tranzacţionare ale Goldman au scăzut cu 14%. Veniturile din tranzacţionare au scăzut, de asemenea, la Morgan Stanley, JPMorgan şi Citigroup.

Ratarea profitului şi scăderea rentabilităţii capitalului reflectă provocările cu care se confruntă Goldman în timp ce încearcă să revizuiască două domenii ale activităţii sale - retragerea eforturilor ambiţioase de creditare a consumatorilor şi schimbarea modelului de gestionare a activelor.

Goldman a declarat miercuri că a redus cu 504 milioane de dolari „fondul comercial” legat de unitatea sa de platforme de consum. Această unitate găzduieşte, printre altele, creditorul specializat GreenSky. Goldman a cumpărat GreenSky abia anul trecut, dar se află în proces de analiză a ofertelor de la potenţiali cumpărători.

De asemenea, Goldman a înregistrat pierderi de aproximativ 485 de milioane de dolari legate de investiţii imobiliare, în mare parte legate de proprietăţi de birouri, în cadrul activităţii sale de gestionare a activelor.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.