Ţara care îşi obligă asistaţii sociali să meargă la şcoală sau la muncă altfel nu o sa mai primescă bani

Postat la 27 noiembrie 2019 12135 afişări

Ţara care îşi obligă asistaţii sociali să meargă la şcoală sau la muncă altfel nu o sa mai primescă bani

Autorităţile din Olanda vor ca persoanele care primesc ajutoare sociale să fie obligate prin lege fie să munceasă, fie să înveţe.

 

Potrivit postului olandez RTL Nieuws, preluat de dutchreview.com, secretarul de stat pentru Afaceri Sociale, Tamara van Ark, a declarat că vrea să modifice legislaţia, astfel încât cei care primesc ajutoare sociale să fie obligaţi să urmeze un internship, să facă voluntariat sau să înveţe olandeza sau o limbă străină.

Van Ark va propune o lege care va stabili cum se vor aplica aceste schimbări în toate municipalităţile din Olanda.

În acest moment, nu se ştie cum va fi aplicat noul act normativ, în condiţiile în care fiecare municipalitate are condiţii diferite de acordare a ajutoarelor sociale. Unele nu condiţionează cu nimic acordarea banilor, altele cer în schimb muncă în folosul comunitar.

Potrivit propunerii autorităţilor, fiecare dintre cei care primesc ajutor social trebuie să dea ceva înapoi societăţii. Van Ask spune că ea consideră că mulţi dintre cei care primesc indemnizaţii contribuie deja cu ceva în societate, însă cei care nu vor ar trebui obligaţi.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.