Una dintre cele mai cunoscute şi îndrăgite la nivel mondial ar putea dispărea de pe piaţă
Camembert - brânza franceză cremoasă care seamănă cu brie - este în pericol de a dispărea din cauza reglementărilor stricte ale guvernului şi a măsurilor care descurajează consumul de produse din lactate nepasteurizate.
Pentru a fi etichetate ca brânză autentică Camembert, producătorii trebuie să dovedească faptul că brânza a fost făcută din lapte nepasteurizat cu 38% grăsime, provenit de la vaci din regiunea Normandiei. Vacile trebuie să fie crescute cu o anumită dietă, iar laptele trebuie prelucrat manual, scrie gustarte.ro
Producătorii mari de brânză doreau să reducă aceste restricţii, dar în urma unui proces împotriva producătorilor mici în timpul "războaielor Camembert", instanţa a decis că nu pot folosi lapte pasteurizat (un proces mult mai ieftin şi mai sigur).
Producătorii autentici de Camembert sunt foarte puţini. Astăzi, doar patru milioane din cele 360 de milioane de calupuri de brânză produse anual sunt autentice, ceea ce reprezintă doar 1%, iar acest număr este în continuă scădere.
fii la curent cu cele mai noi analize de business
Urmareste BM pe Facebook

Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe go4it.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe gandul.info
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe csid.ro