Un vulcan din Japonia a intrat în erupţie. Opt oameni au fost răniţi - VIDEO

Autor: Iuliana Enache Postat la 27 septembrie 2014 39 afişări

Opt persoane au fost rănite după ce un vulcan a intrat în erupţie în centrul Japoniei, proiectând în aer cenuşă şi pietre, a anunţat televiziunea publică.

Muntele Ontake, cu o altitudine de 3.067 de metri, a început să erupă la jumătatea zilei de sâmbătă.

Imaginile difuzate de televiziune au arătat nori de fum uriaşi ridicându-se din conul vulcanic, care este o destinaţie preferată de amatorii de drumeţii în Japonia.

Televiziunea publică NHK a anunţat că opt persoane au fost rănite în urma erupţiei, dintre care una grav, în timp ce autorităţile locale au primit informaţii neconfirmate despre turişti răniţi.

Agenţia de meteorologie a anticipat noi erupţii şi a avertizat că materia expulzată de vulcan ar putea ajunge până la patru kilometri distanţă de crater.

Ultima activitate majoră a Muntelui Ontake datează din 1979, când vulcanul a erupt peste 200.000 de tone de cenuşă, potrivit presei locale.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
JAPONIA,
VULCAN,
ERUPŢIE
/actualitate/un-vulcan-din-japonia-a-intrat-in-eruptie-opt-oameni-au-fost-raniti-video-13352784
13352784
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.