Un videoclip realizat de doi români a fost premiat de YouTube

Autor: Ana Obretin Postat la 04 noiembrie 2013 99 afişări

Videoclipul "See Me Standing", al rapperului DeStorm, la realizarea căruia au participat românii Matei Dima (regizor) şi Khaled Mokhtar (director de imagine), a primit premiul pentru inovaţia anului la prima ediţie a YouTube Music Awards, care a avut loc duminică seară, la New York.

Un videoclip realizat de doi români a fost premiat de YouTube

Videoclipurile au fost alese de un juriu internaţional format din muzicieni şi fani ai platformei online YouTube, având drept criterii creativitatea, inovaţia şi aprecierea din partea iubitorilor de muzică.

Matei Dima, regizorul videoclipului "See Me Standing", este stabilit în Los Angeles şi este implicat în diverse proiecte cinematografice în America şi România. Khaled Mokhtar, director de imagine al acestui proiect, a regizat clipuri pentru artişti români celebri la nivel internaţional, precum Inna, Alexandra Stan şi Antonia, dar şi pentru artişti străini, ca Daddy Yankee, Reik şi Juan Magan.

"Proiectul a început cu propunerea lui Matei să lucrăm împreună, el ca regizor şi eu pe partea de imagine şi postproducţie. Am îmbinat experienţa mea de regie şi imagine pe partea muzicală cu a lui Matei pe partea regiei de film. Am decis să îmbinăm un scurtmetraj într-un music video. Propunerea s-a transformat în video-ul «See Me Standing». Sper să vă placă şi vouă", a declarat Khaled Mokhtar, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

"Am vrut să fac ceva special, pentru că melodia e foarte simplă şi îmi doream mult să spun o poveste, aşa că am scris conceptul şi, susţinut de o echipă foarte bună, pur şi simplu, l-am filmat exact cum am vrut. Ca orice regizor, am avut dubii şi au fost mulţi cei care s-au împotrivit ideilor mele, dar trebuie să ai incredere în instinctul tău şi să munceşti mult. Două luni mai târziu, mi-a sunat telefonul să fiu anunţat că am fost nominalizat la una din cele şase categorii de la YTMA, mai exact, Innovation of the Year. Sunt bucuros că la evenimentul de decernare Youtube Music Awards pot să reprezint România", a spus şi Matei Dima.

La gala YouTube Music Awards, care a avut loc duminică seară, la New York, rapperul Eminem a primit premiul pentru artistul anului, potrivit Reuters.

De asemenea, fetele de la Girls' Generation, megastaruri în Coreea de Sud, au câştigat premiul pentru cel mai bun videoclip, pentru "I got a boy".

Duoul hip-hop Macklemore & Ryan Lewis a câştigat premiul pentru debutul anului, în timp Walk off the Earth şi KRNFX au primit premiul pentru fenomenul anului, pentru o versiune a piesei "I knew You Were Trouble" a lui Taylor Swift.

Ca o recunoaştere a uriaşei cantităţi de conţinuturi generate de utilizatori care poate fi vizionată pe YouTube - de la pisici care cântă până la înregistrări ale unor evenimente importante realizate cu telefonul mobil -, platforma online a instituit premiul pentru răspunsul anului. Trofeul a fost acordat violonistei Lindsey Stirling şi Pentatonix, pentru coverul "Radioactive" al Imagine Dragons.

Gala face parte din strategia YouTube de a juca un rol mai semnificativ în industria muzicală şi a fost difuzată de platforma online deţinută de Google.

Gala a fost prezentată de actorul Jason Schwartzman şi artistul Reggie Watts şi regizată de Spike Jonze.

YouTube s-a poziţionat în ultimii ani ca o sursă majoră de muzică şi videoclipuri.

Site-ul de partajare de fişiere video YouTube plănuieşte să lanseze, până la sfârşitul anului, un serviciu muzical premium, prin intermediul căruia videoclipurile şi melodiile vor putea fi accesate în baza unui abonament. Astfel, utilizatorii YouTube vor putea să acceseze în continuare gratuit vastul catalog de piese muzicale şi videoclipuri de pe acest site, însă ei vor avea şi opţiunea să plătească pentru acest nou serviciu "premium". Acest nou serviciu de muzică nu va difuza publicitate şi le va oferi utilizatorilor posibilitatea să stocheze melodiile, pe care să le poată asculta chiar şi atunci când nu sunt conectaţi la internet.

Lansarea acestui serviciu muzical cu plată se înscrie în strategia companiei Google de creştere a veniturilor atrase de site-ul de partajare de fişiere video YouTube, pe care l-a cumpărat în anul 2006 pentru o sumă de 1,65 miliarde de dolari.

Odată cu lansarea noului serviciu, YouTube va concura cu nume consacrate precum Spotify, Deezer, Pandora şi Rhapsody.

Site-ul de partajare de fişiere video YouTube, proprietate a grupului Google, a devenit una dintre cele mai importante surse de informare din lume, potrivit unui studiu realizat de centrul de cercetare american Pew, publicat în Statele Unite în luna iulie 2012. Acest studiu a evidenţiat faptul că subiectele de actualitate au fost cele mai căutate pe YouTube într-o perioadă de 15 luni, între 2011 şi 2012.

Totodată, YouTube susţine că peste 72 de ore de înregistrări video sunt postate pe site în fiecare minut şi că peste patru miliarde de fişiere video sunt vizionate în fiecare zi.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/un-videoclip-realizat-de-doi-romani-a-fost-premiat-de-youtube-11617497
11617497
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.