Un tablou de Picasso, furat în 2001 şi recuperat de autorităţile americane, se întoarce în Franţa

Autor: Madalina Cerban Postat la 15 august 2015 26 afişări

Tabloul "La Coiffeuse", al pictorului spaniol Pablo Picasso, care a fost furat în 2001 de la Centrul "Georges Pompidou" din Paris şi recuperat în decembrie 2014 de autorităţile americane, se va întoarce în Franţa, informează bbc.com.

"La Coiffeuse" (Coafeza, n.r.), o pictură realizată în 1911 de Pablo Picasso şi estimată la 15 milioane de dolari, a fost descoperită de autorităţile vamale americane în decembrie 2014, când a fost transmisă prin intermediul unei firme de curierat rapid din Belgia în Newark, New Jersey, SUA. Coletul în care se afla valoroasa pictură avea o valoare declarată de 37 de dolari, iar pe respectivul pachet era scrisă urarea "Crăciun fericit".

Investigaţiile în acest caz continuă şi nu au fost făcute încă arestări, potrivit news.yahoo.com.

Pe de altă parte, oficialii americani au returnat autorităţilor franceze această pictură a lui Picasso, tabloul urmând să se întoarcă în Franţa după 14 ani de când a fost furat.

"La Coiffeuse" se va întoarce în Franţa prin intermediul oficialilor Ambasadei Franţei de la Washington, cărora le-a fost înmânată pictura de către autorităţile americane, în cadrul unei ceremonii organizate joi.

Pictura - care nu a mai fost expusă din anul 1988, când a putut fi admirată în Munchen, Germania - s-a aflat în patrimoniul Centrului "Georges Pompidou" din Paris. Reprezentanţii acestui prestigios muzeu de artă din capitala Franţei au anunţat în 2001 că pictura lui Picasso a fost furată din depozitele instituţiei muzeale.

Experiţii muzeului au autentificat lucrarea în prima parte a acestui an, după ce pictura a fost recuperată de autorităţile americane.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
PICASSO,
FURT,
POMPIDOU
/actualitate/un-tablou-de-picasso-furat-in-2001-si-recuperat-de-autoritatile-americane-se-intoarce-in-franta-14676738
14676738
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.