Un şef de servicii din Ucraina afirmă că Alexei Navalnîi „a murit din cauza unui cheag de sânge”

Autor: Laura Buciu Postat la 26 februarie 2024 18 afişări

Un şef de servicii din Ucraina afirmă că Alexei Navalnîi „a murit din cauza unui cheag de sânge”

Şeful serviciului de informaţii al apărării din Ucraina, Kyrylo Budanov, afirmă că este „mai mult sau mai puţin confirmat” că Alexei Navalnîi a murit din cauze naturale - mai exact din cauza unui cheag de sânge, scrie Sky News.

Această cauză a decesului a fost raportată anterior de presa rusă controlată de stat.

Vorbind în marja forumului Anul 2024 de duminică de la Kiev, Budanov ar fi fost de acord cu această evaluare.

„S-ar putea să vă dezamăgesc, dar ceea ce ştim este că el a murit într-adevăr din cauza unui cheag de sânge”, a spus el, potrivit radiodifuzorului ucrainean Hromadske.

„Şi acest lucru este mai mult sau mai puţin confirmat. Acesta nu a fost luat de pe internet, ci, din păcate, o moarte naturală".

Mulţi l-au acuzat pe preşedintele rus Vladimir Putin pentru moartea liderului opoziţiei într-o colonie penală din Arctica, existând tot mai multe apeluri pentru o anchetă independentă.

În timpul unei conferinţe de presă duminică, Volodimir Zelenski a continuat să exprime acelaşi sentiment, spunând că Navalnîi a fost „ucis”.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ucraina,
navalnîi,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.