Un primar din România, aflat în puşcărie, a reuşit să câştige alegerile

Postat la 06 iunie 2016 14231 afişări

Un primar din România, aflat în puşcărie, a reuşit să câştige alegerile

Mai multe persoane care fie sunt urmăriţi penal, fie sunt acuzaţi de DNA de acte de corupţie au reuşit să determine un număr de oameni să voteze cu ei şi astfel să câştige alegerile. Asta da performanţă.

Cătălin Cherecheş, candidat la primăria oraşului Baia Mare din partea Coaliţiei pentru Baia Mare, este un exemplu excelent. Acesta ar fi câştigat din puşcărie scaunul de edil cu aproximativ 70% din voturi, potrivit presei locale. La Craiova, Olguta Vasilescu (PSD) ar fi castigat primaria orasului Craiova. George Scripcaru a câştigat şi el un nou mandat de primar. In Bucureşti, Gabriel Mutu si Robert Negoita au câştigat sectoare 6 şi 3, amândoi candidaţi ai PSD.

Un alt mare oraş în care alegătorii au ales la conducere un primar penal este Râmnicu Vâlcea. Condamnat în trecut de mai multe ori pentru fapte de corpuptie şi recent eliberat din închisoare, Mircia Gutău a câştigat al treilea mandat de primar cu peste 45%. Gutău a candidat din partea Partidului Ecologist Român.

O scurtă trecere în revistă: senatorul Gabriel Mutu este urmarit penal de DIICOT din octombrie 2014, într-un dosar care vizează activitatea unui grup infracţional organizat specializat în evaziune fiscală şi spălare de bani. Robert Negoita, actualul primar al sectorului 3, este acuzat de procurorii DNA de evaziune fiscală în formă continuată.

DNA o acuza pe Lia Olguta Vasilescu de luare de mită (patru infracţiuni), folosirea autorităţii sau influenţei în scopul obţinerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite (trei infracţiuni) şi spălare de bani.

George Scripcaru a fost trimis in judecata de procurorii DNA, fiind acuzat de mai multe infracţiuni, printre care şi luare de mita.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/un-primar-din-romania-aflat-in-puscarie-a-reusit-sa-castige-alegerile-15438825
15438825
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.