Un politician atacă: cel mai scump oraş din lume este "o schemă Ponzi"

Autor: Bogdan Angheluţă Postat la 06 noiembrie 2014 568 afişări

Dr. Chee Soon Juan, secretarul general al Partidului Democrat din Singapore, a publicat de curând un articol în care atacă dur starea precară a statului Singapore, susţinând că, în ciuda aparenţelor, sistemul economic nefiind capabil să se regenereze.

Un politician atacă: cel mai scump oraş din lume este "o schemă Ponzi"

Deşi Singapore este cel mai scump oraş din lume, spune Chee Soon Juan, aici nu există un salariu minim stabilit prin lege. Nu este de mirare, în acest caz, că statul-insulă prezintă mari inegalităţi sociale. Singapore are cel mai mare raport dintre milionari şi numărul total de locuitori, dar aproape 5% din populaţie câştigă sub 5.000 de dolari pe an.

Aproape jumătate din populaţia activă, susţine Chee Soon Juan, trăieşte de la un salariu la altul. 14% din populaţie nu are bani puşi deoparte, iar condiţiile de muncă sunt din ce în ce mai grele.

"Singapore este ca o schemă Ponzi care are nevoie de noi imigranţi pentru a ţine economia în viaţă", mai scrie Chee Soon Juan. "Acest lucru afectează însă calitatea veiţii pentru cetăţeni". Acesta critică şi prim-ministrul Lee Hsien Loong, argumentând că acesta nu înţelege necesitatea unei reforme.

Politicianul aseamănă situaţia din Singapore cu cea din Hong Kong, unde diferenţele sociale între bogaţi şi săraci sunt uşor de observat, notează CNN.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/un-politician-ataca-cel-mai-scump-oras-din-lume-este-o-schema-ponzi-13500250
13500250
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.