ACL: Nu Iohannis e verificat de Corpul de control, ci Autoritatea pentru Restituirea Proprietăţii

Autor: Cristian Fierbinţeanu Postat la 05 noiembrie 2014 95 afişări

ACL precizează că Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţii şi titlurile de despăgubire date în 2010 sunt cele verificate de Corpul de Control al premierului şi nu primarul Sibiului, Klaus Iohannis.

"Minciunile şi atacurile calomnioase la adresa candidatului ACL la Preşedinţia României continuă astăzi cu un nou episod. Informaţia potrivit căreia Corpul de Control al premierului verifică retrocedări aprobate de primarul Sibiului, Klaus Iohannis, preluată de unele canale media, este falsă. Nu Klaus Iohannis este verificat de instituţia aflată în subordinea lui Victor Ponta, ci este verificată Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţii şi titlurile de despăgubire date în 2010", se arată în comunicatul ACL.

Potrivit ACL, inclusiv preşedintele ANRP, George Băeşu, a lămurit astăzi această situaţie, demontând dezinformarea grosolană a propagandei anti Klaus Iohannis.

"Pentru informarea corectă a opinie publice, menţionăm că dosarul investigat de Corpul de Control datează din anul 2002, perioadă în care Klaus Iohannis deţinea funcţia de primar al Municipiului Sibiu, dar nu era preşedintele Comisiei pentru retrocedări, aşa cum s-a afirmat în spaţiul public. Solicitarea din dosarul respectiv a fost făcută pentru restituirea în natură, dar aceasta nu a fost posibilă deoarece pe respectivul teren se aflau deja clădiri ale unui cartier de locuinţe. Prin urmare, dosarul a fost transmis la ANRP pentru acordarea de despăgubiri, ca măsură reparatorie", se mai arată în comunicat.

Liderul PNL Klaus Iohannis a declarat, miercuri, despre verificările Corpului de Control al premierului la Primăria Sibiului, că stă "foarte liniştit", adăugând că "dă de gândit faptul că Ponta candidatul îl trimite pe premierul Ponta să trimită Corpul de Control la Primăria contracadidatului".

"Chiar în perioada de campanie electorală. Interesant. Nu e niciun fel de problemă, la Primăria Sibiu s-au făcut nenumărate verificări şi se vor face în continuare. Stau foarte liniştit, ştiu ce este acolo şi nu o să găsească nicio neregulă", a comentat Klaus Iohannis anunţul făcut de Guvern, privind verificările de la Primăria Sibiu.

El a ţinut să precizeze că îi dă de gândit faptul că "domnul Ponta, candidatul Ponta îl trimite pe prim-ministrul Ponta să trimită Corpul de Control la Primăria contracandidatului, să facă verificări, cu zece zile înainte de turul doi al alegerilor".

"Totuşi, parcă lucrurile nu sunt în regulă", a afirmat Iohannis, adăugând: "Eu vă spune oricând, simplu. Oricine poate să controleze orice, nu există nereguli la primăria Sibiu. Simplu de tot".

Corpul de Control al premierului derulează, din această săptămână, o acţiune de control la Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP), generată de informaţii privind acordarea unor despăgubiri în favoarea unei cesionar, pentru imobile situate inclusiv în Sibiu.

"Corpul de control al primului-ministru desfăşoară, începând cu 3 noiembrie 2014, o acţiune de control la Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor. La baza acţiunii de control au stat informaţii transmise de Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor care se referă la activitatea proprie a acestei entităţi cu privire la acordarea unor despăgubiri că măsuri reparatorii, în favoarea unui cesionar, pentru imobile situate pe raza mai multor unităţi administrativ-teritoriale, inclusiv municipiul Sibiu", se arată într-un comunicat transmis de Guvern.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ACL,
IOHANNIS,
CONTROL
/actualitate/acl-nu-iohannis-e-verificat-de-corpul-de-control-ci-autoritatea-pentru-restituirea-proprietatii-13496135
13496135
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.