Un oraş întreg se revoltă. Un centru pentru migranţi, amenajat pe ascuns în satu mare

Postat la 27 ianuarie 2016 796 afişări

Un oraş întreg se revoltă. Un centru pentru migranţi, amenajat pe ascuns în satu mare

După ce Ministerul de Interne a anunţat că va amenaja un centru pentru refugiaţi în staţiunea balneoclimaterică Tăşnad, o nouă locaţie din judeţul Satu Mare se pregăteşte să primească migranţi.

Este vorba de oraşul Ardud, aflat lângă municipiul Satu Mare, acolo unde o fundaţie în colaborare cu Ministrul Afacerilor Interne a început amenajarea unui centru. Locaţia aleasă este cartierul Mădăras, iar potrivit primelor informaţii obţinute de Vocea Transilvaniei aici vor fi găzduiţi câteva zeci de migranţi.

Proiectul este derulat de Asociaţia Frères România şi se pare că este finanţat de Ministerul de Interne. Frères România este o asociaţie întemeiată de părintele Jean Magnan, iezuit francez, sosit la Satu Mare în 1993. Proritatea la acea vreme o reprezentau tinerii ieşiţi din centrele de plasament şi copiii străzii. Ulterior activitatea s-a diversificat, incluzând formarea spirituală şi activităţi culturale. Asociaţia îşi are sediul în Satu Mare.

Cititi mai multe pe www.voceatransilvaniei.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/un-oras-intreg-se-revolta-un-centru-pentru-migranti-amenajat-pe-ascuns-in-satu-mare-14999403
14999403
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.