Un nou retailer important vine în România. În primii cinci ani vrea să ajungă la cel puţin 20 de magazine

Postat la 15 martie 2018 777 afişări

Omul de afaceri Omer Susli, care a vândut vara trecută reţeaua de bricolaj Praktiker către britanicii de la Kingfisher, pregăteşte acum deschiderea a două magazine care vor comercializa mobilier şi decoraţiuni interioare.

Un nou retailer important vine în România. În primii cinci ani vrea să ajungă la cel puţin 20 de magazine

„În primii cinci ani, vreau să ajung la 20 de magazine. Investiţia într-un singur magazin, care cuprinde preţul terenului, construcţia şi primul stoc de marfă, este de aproximativ 15 milioane de euro“, spune Omer Susli, citat de Ziarul Financiar.

Primele două magazine sub brandul Homelux vor fi deschise cel mai târziu la începutul lunii august 2018. Primul dintre ele va fi la Ploieşti, iar al doilea la Focşani. De subliniat este că tocmai în aceste oraşe britanicii de la Kingfisher au anunţat recent că vor închide magazinele Praktiker. Astfel, Omer Susli o ia pe urmele oraşelor din care dispare Praktiker şi vine cu propria reţea de magazine cu produse în mare parte similare.

Sursa de finanţare pentru investiţiile în noile magazine provine în principal din banii încasaţi după vânzarea Praktiker, o tranzacţie a cărei valoare a fost estimată la 50 de milioane de euro. Omer Susli spune însă că apelează şi la credite bancare pentru a finanţa noile magazine.

Citeşte continuarea pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.