Un nou medicament oferă speranţă în lupta împotriva cancerului pancreatic metastatic

Autor: Andreea Tobias Postat la 22 februarie 2024 55 afişări

Un nou medicament oferă speranţă în lupta împotriva cancerului pancreatic metastatic

Un nou medicament numit Nal-IRI a fost aprobat pentru finanţare de către Agenţia Italiană pentru Medicamente (AIFA). Nal-IRI utilizează nanotehnologia pentru a-şi atinge ţinta şi a demonstrat o îmbunătăţire semnificativă a ratei de supravieţuire a pacienţilor cu cancer pancreatic metastatic.

Eficacitatea Nal-IRI a fost demonstrată în cadrul studiului de fază III Napoli-1. Studiul a arătat că Nal-IRI a crescut durata mediană de supravieţuire de la 4,2 la 6,1 luni, cu o reducere de 33% a riscului de deces, conform Il Messaggero.

Nal-IRI este un medicament destinat tratării bolilor rare. Este primul medicament aprobat pentru tratamentul de linia a doua a cancerului pancreatic metastatic.

Romano Danesi, profesor de farmacologie la Universitatea din Milano, a declarat că, din cauza slabei sale vascularizări, acest neoplasm este caracterizat de cantitatea limitată de medicament care poate ajunge la celulele tumorale.

Pentru a ocoli această limitare, Nal-IRI exploatează tehnologia nanoparticulelor lipozomale.

Cancerul pancreatic este unul dintre cele mai greu de diagnosticat neoplasme, cu o rată de supravieţuire la 5 ani de 11% la bărbaţi şi 12% la femei. Acesta este singurul cancer al tractului gastrointestinal care nu şi-a îmbunătăţit supravieţuirea în 40 de ani.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
cancer pancreatic,
medicament,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.