Incă o companie GIGANT intră în FALIMENT : Compania va concedia mii de angajaţi şi va închide sute de magazine

Postat la 28 februarie 2018 13497 afişări

Incă o companie GIGANT intră în FALIMENT : Compania va concedia mii de angajaţi şi va închide sute de magazine

Filiala britanică a Toys R Us, cel mai mare retailer de jucării din Statele Unite, a intrat în lichidare după ce a depus o cerere de intrare în faliment la finalul lunii septembrie 2017.

Compania era în căutarea unui cumpărător înainte de termenul-limită de plată a taxelor restante, în valoare de 20 de milioane de dolari, care a expirat azi-noapte.

Compania Moorfield a fost însărcinată cu lichidarea activelor, chiar dacă reprezentanţi ai Toys R Us insistă că sunt încă în căutarea unui investitor care să preia compania.

Potrivit celor de la Daily Mail, Simon Thomas, partener la Moorfield, a spus că magazinele din Marea Britanie vor rămâne momentan deschise şi că toate produsele aflate pe stoc vor fi vândute la promoţie. El a încurajat posesorii de vouchere sau alte tichete valorice să le folosească cât de curând.

Situaţia din Statele Unite e însă diferită: compania a anunţat deja închiderea a peste 200 de magazine şi pierderea unui număr de peste 3.000 de locuri de muncă.

Toys R Us, retailerul care a dominat la un moment dat piaţa jucăriilor din America are datorii de 400 de milioane de dolari.

Comercianţii tradiţionali au suferit pierderi mari, inclusiv de popularitatea, odată cu creşterea comerţului electronic - în special în rândul companiilor care au acumulat datorii mari în anii din criză.

Toys R Us, înfiinţată în anii '50, a crescut şi s-a transformat într-un magazin de jucării care a dominant piaţa americană, dar nu a reuşit să ţină pasul cu trecerea la mediul online.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.