Un ministru grec vrea să conducă o misiune umanitară în Mariupol, oraşul devastat de război

Autor: Petru Mazilu Postat la 22 martie 2022 54 afişări

Ministrul de externe al Greciei a anunţat că intenţionează să conducă o misiune de ajutor umanitar în oraşul-port Mariupol, aflat sub asediu. În oraşul distrus de ruşi este o mare comunitate greacă.

Un ministru grec vrea să conducă o misiune umanitară în Mariupol, oraşul devastat de război

Ministrul Nikos Dendias a declarat marţi că va escorta personal misiunea umanitară în oraşul din sudul Ucrainei, în coordonare cu Comitetul Internaţional al Crucii Roşii.

El a declarat că a trimis o cerere oficială către Rusia pentru a permite intrarea de provizii în oraşul care are o numeroasă comunitate greacă.

Ministrul de externe, care a făcut acest anunţ după o întâlnire cu consulul general al Greciei la Mariupol, nu a oferit detalii despre data livrării şi nu a spus în ce va consta ajutorul umanitar.

Oraşul Mariupol, situat în sud-estul Ucrainei, se confruntă din 24 februarie cu bombardamente neîncetate din partea ruşilor, care înconjoară portul de la Marea Neagră.

Oraşul este o regiune-cheie pentru forţele Kremlinului. Cucerirea oraşului ar permite Moscovei să formeze un coridor terestru între regiunile estice Doneţk şi Luhansk şi Crimeea, care se află deja sub controlul Rusiei.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
mariupol,
ministru,
grecia

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.