Un militar NATO şi opt agenţi de securitate afgani, ucişi într-un atac insurgent comis la Kabul - VIDEO

Autor: Mihai Draghici Postat la 08 august 2015 65 afişări

Un militar NATO şi opt agenţi de securitate afgani au fost ucişi într-un atac taliban care a vizat o bază americană situată în apropiere de Kabul, informează NBC News.

"O bază a coaliţiei a fost atacată vineri, 7 august. Un militar NATO şi doi insurgenţi au murit în schimbul de focuri", a declarat colonelul american Brian Tribus, un purtător de cuvânt al NATO.

În atacul care a vizat Baza militară Integrity, situată în apropierea aeroportului din Kabul, au murit şi opt agenţi de securitate afgani.

Într-un alt atac comis vineri la Kabul, cel puţin 15 oameni au murit, iar alţi aproximativ 300 au fost răniţi. Un camion-capcană a explodat la intrarea într-o bază militară din capitala Afganistanului, în apropierea unor blocuri de locuinţe, în cartierul Shah Shaheed. Distrugerile provocate au fost de mare amploare chiar şi pentru standardele sumbre de la Kabul. Mai multe clădiri s-au prăbuşit, iar numeroase vehicule au fost distruse. Explozia a generat un crater cu diametrul de câţiva metri.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
AFGANISTAN,
ATENTATE,
/actualitate/un-militar-nato-si-opt-agenti-de-securitate-afgani-ucisi-intr-un-atac-insurgent-comis-la-kabul-video-14668717
14668717
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.