Un lider britanic rupe tăcerea: "Putin trebuie să accepte adevărul despre atrocităţile comise de Assad!"

Autor: Bogdan Angheluţă Postat la 11 aprilie 2017 125 afişări

Boris Johnson, ministrul britanic de externe şi fost primar al Londrei, a avertizat autorităţile de la Kremlin că Statele Unite sunt gata să lovească din nou Siria.

Un lider britanic rupe tăcerea: "Putin trebuie să accepte adevărul despre atrocităţile comise de Assad!"

Declaraţiile au fost făcute după o întâlnire avută cu Rex Tillerson, secretarul american de stat.

"Putin trebuie să accepte adevărul despre atrocităţile comise de Assad", a declarat Johnson, cerând sancţiuni impuse Rusiei. El a mai spus că Putin are la dispoziţie câteva luni pentru a accepta eliminarea lui Bashar al-Assad de la conducerea Siriei.

Rusia a fost eliminată în anul 2014 din grupul G8, ca urmare a modului în care s-a desfăşurat anexarea pensiunii Crimeea.

Moscova trebuie să decidă dacă îşi doreşte o relaţie de cooperare sau una de competiţie cu Washingtonul, a declarat şi Herbert McMaster, consilider prezidenţial pentru Siguranţă Naţională, adăugând că Rusia poate fi parte a soluţiei sau poate să continue campania de subminare a intereselor occidentale.

Oficialul american a declarat pentru postul de televiziune Fox News că relaţiile ruso-americane "sunt în funcţie de ceea ce îşi doresc ruşii", informează agenţia de ştiri Tass.

"Vor o relaţie de competiţie şi potenţial conflictuală? Nu văd ca asta să fie în interesul ruşilor. Ori vor o relaţie în care să găsim puncte de cooperare în interesul ambelor părţi?", a completat McMaster.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.