Un joc online a produs aproape un miliard de euro anul trecut

Autor: Bogdan Angheluţă Postat la 21 ianuarie 2014 192 afişări

CrossFire, un joc online de tip First Person Shooter, a produs anul trecut încasări de aproape un miliard de euro, fiind astfel cel mai profitabil joc gratis online.

Un joc online a produs aproape un miliard de euro anul trecut

Jocul, lansat iniţial în Coreea de Sud in 2007, a fost conceput având la bază platforma unui alt joc de mare succes, CounterStrike. Creatorii CrossFire au adăugat hărţi, arme şi o serie de noi caractere, însă au păstrat sistemul intern de joc.

CrossFire este un joc din categoria numită "pay-to-win", ceea ce înseamnă că, deşi jocul poate fi accesat gratuit, jucătorii au opţiunea de a plăti pentru arme mai bune, armuri mai solide şi altele. Cu toate că sistemul de joc multiplayer este unul cu probleme, CrossFire a reuşit totuşi să depăşească încasările obţinute de mai cunoscutul League of Legends.

Următoarele jocuri, după încasările obţinute anul trecut, sunt League of Legends, cu 624 milioane dolari, Dungeon Fighter Online şi World of Tanks.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
joc,
online,
platforma,
gratuit,
jucatori
/actualitate/un-joc-online-a-produs-aproape-un-miliard-de-euro-anul-trecut-11936874
11936874
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.