Un grup de elevi din România, pe primul loc la una dintre cele mai importante competitii de robotica din lume: “E o mandrie nationala”

Postat la 08 martie 2017 153 afişări

Autovortex, o echipă formată din 13 elevi din Bucureşti a concurat la Tel Aviv la una dintre cele mai importante competitii de robotica din lume, si a reusit sa cucereasca medalia de aur.

Un grup de elevi din România, pe primul loc la una dintre cele mai importante competitii de robotica din lume: “E o mandrie nationala”

Adolescentii s-au intors acasa cu medalia de aur, iar acum se pregatesc intens pentru campionatul mondial de la Houston, informează stirileprotv.ro

Vlad este elev in clasa a 11-a la un liceu din Capitala si isi dedica timpul liber pasiunii lui – robotica. “Este un pas inainte in viitorul meu si o oportunitate de a vedea o alta latura a lumii.”

La fel este si Marco, elev in clasa a zecea. “Ceva nou pentru nou, mai ales ca am concurat cu echipe din aceeasi tara. Trebuie sa ai creativitate si sa vii cu idei noi pentru a dezvolta tehnologia actuala si pentru a o dezvolta spre ceva mai bun.”

Adolescentii au obtinut rezultate bune si la concursuri organizate in Canada si Rusia.

Ionut Panea, antrenorul echipei: “Este o mandrie nationala. E un domeniu extrem de greu si nu e doar greu de patruns ci si greu de mentinut in top.”

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.