O femeie din Satu Mare a lăsat prin TESTAMENT 100.000 de euro Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate. Banii au intrat la BUGET

Postat la 07 martie 2017 152 afişări

Suma de peste 100.000 de euro, lăsată prin testament CJAS Satu Mare de o femeie care a decedat, va fi virată în fondul naţional unic de asigurări de sănătate, iar conducerea instituţiei va cere CNAS suplimentarea bugetului pentru a cumpăra dispozitive medicale, dar şi pentru îngrijiri la domiciliu.

O femeie din Satu Mare a lăsat prin TESTAMENT 100.000 de euro Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate. Banii au intrat la BUGET

O femeie din Satu Mare a lăsat, prin testament, suma de peste 100.000 de euro Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate, în semn de recunoştinţă pentru tratamentul şi sprijinul acordate, banii urmând să fie viraţi în fondul naţional unic de asigurări de sănătate, iar conducerea CJAS va cere CNAS suplimentarea bugetului, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Directorul CJAS Satu Mare, Georgeta Pop, a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX că toate veniturile pe care casele judeţene le fac din donaţii, sponsorizări, valorificări de patrimoniu şi alte venituri, sintagmă care cuprinde şi acest tip de venit - bani lăsaţi prin testament - se varsă în bugetul naţional unic al asigurărilor de sănătate.

„Procedura de executare a testamentului doamnei de 67 de ani care a lăsat suma de 103.000 euro CJAS Satu Mare în semn de recunoştinţă pentru tratamentul şi sprijinul acordat de sistemul asigurărilor de sănătate este în curs. Banii vor intra în contul CJAS Satu Mare de unde vor fi viraţi în secunda următoare în Fondul naţional unic de asigurări de sănătate, în bugetul mare, pentru că Legea Sănătăţii ne obligă la această operaţiune. Toate veniturile pe care casele judeţene le fac din donaţii, sponsorizări, valorificări de patrimoniu şi alte venituri, sintagmă care cuprinde şi acest tip de venit, bani lăsaţi prin testament, se varsă în acest fond naţional. Noi vom cere ulterior Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS) suplimentarea bugetului Casei Judeţene Satu Mare şi să primim suma aceasta pentru asiguraţii din judeţ”, a spus Pop.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.