Un fotograf de origine română, logodnicul lui Marilyn Monroe. A fost primul care a pozat-o nud

Postat la 16 octombrie 2016 516 afişări

 Un fotograf de origine română, logodnicul lui Marilyn Monroe. A fost primul care a pozat-o nud

În 1945, Norma Jeane Baker, de numai 19 ani, fotomodel la o agenţie din SUA, acceptă să-i pozeze nud unui fotograf de orgine română, Andre de Dienes.

Atunci când Marilyn se numea încă Norma Jeane Baker, de Dienes a fost primul fotograf profesionist care a imortalizat-o pe artistă şi unul din primii bărbaţi care a iubit-o.

Departe de tulburătoarea femeie fatală din anii '50, Marilyn Monroe surprinsă în 1945 de Andre de Dienes este încă o tânără ingenuă de 19 ani, sensibilă şi ambiţioasă: un "miracol" şi un "înger cu aer sexi", a scris mai târziu fotograful în memoriile sale. A fost prima oară când s-a întâlnit cu modelul cu figură atât de expresivă. A fost imediat fermecat de tânăra Marilyn, pe care a invitat-o să plece în călătorie cu el. Idila lor nu a rezistat apoi la distanţă, însă fotograful a continuat să o aibă ca model de câteva ori.

După ce a ajuns actriţă, el i-a cerut să pozeze pentru el, în 1946, pe o plajă din Malibu. Artista apare în diferite stări de spirit, de la bucurie la tristeţe, de la seninătate la reflecţie. După trei ani, în 1949, a venit rândul lui de Dienes să răspundă unei cereri a actriţei, care era în plină ascensiune. A găsit-o atunci "minunată, elegantă şi sofisticată, cum nu o văzuse niciodată". Fotografiile au fost făcute pe plaja din Long Island.

Cititi mai multe pe www.one.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.