Un fost deputat italian a fost condamnat la plata a 10.000 de euro pentru discriminare

Autor: Luminiţa Bogdan Postat la 07 august 2014 44 afişări

Un fost deputat din partea partidului Forza Italia, formaţiunea fostului premier Silvio Berlusconi, a fost condamnat la plata unei amenzi în valoare de 10.000 de euro, după ce a declarat că nu ar angaja o persoană gay, relatează publicaţia online TheLocal.it.

Fostul deputat Carlo Taormina a fost condamnat pentru discriminare de tribunalul din Bergamo, din nordul Italiei, potrivit cotidianului La Stampa.

Carlo Taormina a fost dat în judecată în urma unui interviu acordat în octombrie anul trecut postului Radio24, în care a afirmat că persoanele gay "sunt anormale".

Justiţia a decis ca fostul deputat să plătească 10.000 de euro organizaţiei pentru drepturile minorităţilor sexuale Rete Lenford, care a formulat plângerea împotriva politicianului.

Verdictul a fost salutat de asociaţia Arcigay, al cărei preşedinte, Flavio Romani, a afirmat că verdictul reprezintă o premieră în Italia.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ITALIA,
JUSTIŢIE,
/actualitate/un-fost-deputat-italian-a-fost-condamnat-la-plata-a-10-000-de-euro-pentru-discriminare-13053322
13053322
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.