Un e-mail trimis de Steve Jobs ar putea condamna Apple la tribunal

Autor: Radu Racu Postat la 17 mai 2013 52 afişări

Un e-mail trimis de Steve Jobs ar putea condamna Apple la tribunal

Departamentul american al Justiţiei a acţionat în judecată compania Apple, pentru acuzaţii de fixare de preţuri pe piaţa de cărţi în format electronic, iar ultima dovadă ataşată la dosar este un mesaj trimis pe e-mail de regretatul CEO al companiei, Steve Jobs, scrie Business Insider.

În mesajul destinat directorului executiv al News Corp, James Murdoch, Jobs mărturiseşte că că nu crede că se vor cumpăra cărţile electronice cu un preţ de peste 15 dolari şi recomadnă grupului media să i se alăture companiei Apple în stabilirea unor preţuri mai scăzute decât acest nivel. 

"Poate putem reuşi împreună să stabilim o piaţă pe un palier de  preţ de 12,99-14,99 dolari pe fiecare titlu", notează Jobs, în e-mail.

Conform Departamentului de Justiţie, mesajul lui Jobs către Murdoch este o dovadă clară că Apple a conspirat alături de diviziile HarperCollins şi alte edituri pentru a majora preţul de vânzare al cărţilor electronice, pentru a submina modelul Amazon, care promovează un preţ de 9,99 dolari.

 

 

 

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
apple,
email,
steve jobs,
tribunal
/actualitate/un-e-mail-trimis-de-steve-jobs-ar-putea-condamna-apple-la-tribunal-10885394
10885394
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.