Un dezvoltator imobiliar investeşte 70 de milioane de euro în construcţia unui hotel de cinci stele la Mamaia. În plus, cei interesaţi pot deveni proprietarii unei camere. Ce condiţii sunt

Autor: Andra Stroe Postat la 06 mai 2020 1275 afişări

Un dezvoltator imobiliar investeşte 70 de milioane de euro în construcţia unui hotel de cinci stele la Mamaia. În plus, cei interesaţi pot deveni proprietarii unei camere. Ce condiţii sunt

Nordis Group, dezvoltator imobiliar specializat în construcţia de imobile de lux,  pregăteşte un ansamblu mixt, hotel de 5 stele şi apartamente rezidenţiale, în zona de Nord a staţiunii Mamaia. Lucrările pentru acest ansamblu vor fi finalizate în 2021, iar construcţia va avea 730 de camere de hotel şi 290 de apartamente, cu o suprafaţă totală de 80.000 de metri pătraţi. Investiţia se ridică la 70 de milioane de euro.

Dezvoltatorul aduce astfel un concept nou pe piaţa din România: investiţia într-o cameră de hotel care generează bani pentru proprietar şi o poate folosi timp de o săptămână pe an.

Conceptul introdus de Grupul Nordis în România constă în opţiunea de a achiziţiona camere de hotel de către investitori, care sunt închiriate către dezvoltator. Astfel, fiecare proprietar va primi, lunar, o chirie fixă, fără să mai aibă în grijă sarcinile conexe, cum ar fi întreţinerea spaţiului achiziţionat, închirierea către turişti sau perioadele fără flux de clienţi. Investitorii care aleg să profite de acest concept inovator pentru piaţa din România au însă un randament garantat, camerele urmând să fie subînchiriate în regim hotelier turiştilor.

Proprietatea creşte în valoare în decursul anilor, iar randamentul garantat este de 7% pe an, calculat la suma investită de fiecare proprietar, distribuită în 12 tranşe lunare. Mai mult, proprietarul beneficiază şi de o vacanţă de şapte zile pe an. 

Investiţiile de până acum sunt majoritar făcute de bărbaţi cu vârsta cuprinsă între 30 şi 45 de ani, finanţate în proporţie de 90% din surse proprii. Astfel, 45% dintre aceştia au plătit integral în avans, 45% au plătit în tranşe şi foarte puţini au plătit doar un avans.

„Pe fondul crizei medicale cu care ne confruntăm, ne aşteptăm la o creştere mai mare de 30% a turismului intern, pentru sezonul viitor - 2021. Românii vor dori să îşi petreacă concediile mai aproape de casă şi, de asemenea, considerăm că aceştia vor fi dispuşi să investească mai mult în confort, care vine cu opţiuni considerabile pentru divertisment şi opţiunile de petrecere a timpului liber. Ne aşteptăm astfel la o schimbare de paradigmă, clienţii vor lua în calcul mai mult ca oricând hoteluri care le oferă servicii de lux şi care le pot oferi facilităţi sigure”, a explicat Emanuel Postoacă, fondator Nordis Group. 

Ansamblul Nordis Mamaia este format din patru corpuri, fiecare cu câte 10 etaje, unite între ele prin zona de lobby. Complexul este situat foarte aproape de zona de cluburi şi restaurante şi dispune de 10.000 metri pătraţi de plajă. Nordis Mamaia va fi lansat în 2021. În prezent, lucrările de construire sunt în derulare pentru corpurile 2 şi 3. Corpul 1 este deja ridicat, are faţada terminată şi se lucrează la amenajarea interioară.

Investiţia totală pentru Nordis Mamaia va depăşi suma de 70 milioane euro, care cuprinde cele 4 corpuri de clădire, dar şi amenajarea plajei Nordis Beach. Aceasta va fi operaţională în sistem smart beach, prima de acest tip din România.

Cele două corpuri ale hotelului sunt dispuse perpendicular faţă de plajă, astfel că toate camerele şi apartamentele au vedere la mare. Nordis Mamaia va fi unul dintre puţinele hoteluri de pe litoral deschis 12 luni pe an, pentru care este estimat un grad de ocupare de 90% în timpul sezonului şi peste 40% în extra sezon. Gradul ridicat de ocupare se bazează pe facilităţile excelente pe care complexul le oferă, printre care şi cel mai mare SPA din judeţul Constanţa cu o suprafaţă de peste 3.000 de metri pătraţi, în care este cuprinsă zona de leisure şi un spaţiu dedicat familiilor.

Dotările oferite de hotel vor include o clinică medicală de peste 4.000 de metri pătraţi, sală de sport de 400 de metri pătraţi, cabinete specializate în consiliere şi săli de conferinţă cu o capacitate de până la 800 de locuri. De asemenea, ansamblul va mai fi dotat şi cu loc de joacă pentru copii, cinema cu sală VIP, dar şi şase restaurante şi cafenele. Nu în ultimul rând, în incinta Nordis Mamaia va opera o galerie comercială premium, cu branduri de lux, pentru cine îşi doreşte şi sesiuni de shopping în vacanţă şi nu numai.

Nordis Mamaia se află în portofoliul Nordis Group, dezvoltator imobiliar de lux, cu o experienţă de 12 ani pe piaţa locală, preponderent in zona de nord a Capitalei. Compania urmăreşte prin proiectele sale să aducă pe piaţa imobiliară din România lucrări de cea mai înaltă calitate.

Nordis Group este un brand românesc, grup de firme format din şase entităţi: Nordis Hotels, Nordis Development, Nordis Construct, Nordis Real Estate, Nordis Architecture şi Nordis Property Management.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
hotel,
romania,
concept

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.