Un deputat comunist rus îi cere lui Putin să pună capăt războiului din Ucraina

Autor: Dorin Oancea Postat la 28 mai 2022 62 afişări

Un deputat comunist rus îi cere lui Putin să pună capăt războiului din Ucraina

Un deputat al Partidului Comunist din Rusia i-a cerut lui Vladimir Putin să pună capăt războiului şi să retragă forţele armate din Ucraina, relatează Sky News.

Într-o rară manifestare de opoziţie faţă de războiul din Ucraina, Leonid Vasyukevici a declarat vineri: "Înţelegem că, dacă ţara noastră nu opreşte operaţiunea militară, vom avea mai mulţi orfani în ţară".

El a vorbit în cadrul unei reuniuni a Adunării legislative regionale Primorsk din portul Vladivostok.

Adresându-şi comentariile preşedintelui rus, discursul său a fost prezentat într-o înregistrare video postată pe un canal Telegram.

Un alt deputat a urmat pentru a susţine punctul de vedere al lui Vasyukevici, însă, ulterior, preşedintele adunării legislative a emis o declaraţie în care a calificat comentariile drept o "provocare politică" care nu este susţinută de majoritatea legislatorilor.

La începutul acestei luni, un diplomat rus cu sediul la Geneva a demisionat, spunând că îi este "ruşine" de război. Rusia a impus sancţiuni severe pentru contestarea publică a naraţiunii Kremlinului cu privire la operaţiunea militară din Ucraina.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
rusia,
război,
opoziţie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.