Un cec în alb de la Traian Băsescu

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 20 aprilie 2014 63 afişări

Parcă vrând să confirme o zicere recentă a Elenei Udrea după care niciun partid nu poate visa să dea preşedintele ţării la alegeri dacă nu e susţinut de actualul şef al statului, Traian Băsescu şi-a declarat deja susţinerea pentru oricine va fi candidatul comun pe care speră să-l desemneze partidele de dreapta după europarlamentare, fie că el va fi Emil Boc, Crin Antonescu, Elena Udrea sau M.R. Ungureanu (nominalizaţi în această ordine).

Un cec în alb de la Traian Băsescu

Este prima dată când în discursul lui Băsescu apare Elena Udrea drept potenţial candidat al dreptei, după ce Udrea însăşi, devenită liderul de facto al PMP, s-a declarat capabilă să-l învingă pe Victor Ponta la prezidenţiale, iar Elena Băsescu, proaspăt membru de rând al PMP, nu doar că stă alături de Udrea în prezidiu la acţiunile electorale ale partidului, dar mai nou l-a şi veştejit pe prezidenţiabilul PDL, Cătălin Predoiu, reproşându-i  acestuia nici mai mult, nici mai puţin decât probleme de dicţie.

Este însă şi prima dată când în discursul lui Băsescu apare numele lui Crin Antonescu ca posibil prezidenţiabil al dreptei, având în vedere că doar de curând liderul liberal a părăsit tabăra celor care în iulie 2012 conduseseră ceea ce pe atunci preşedintele numea lovitură de stat. Liberalii însă, dornici să-şi facă simţită cât mai repede prezenţa în opoziţie şi să-şi cureţe renumele după guvernarea alături de PSD, nu stau degeaba. Guvernul vrea să aplice scutirea de impozit pe profitul reinvestit din luna iulie, conform cu calendarul convenit cu FMI la începutul anului, a anunţat premierul Victor Ponta. În ianuarie, fostul ministru de finanţe liberal Daniel Chiţoiu susţinea că măsura ar fi urmat să se aplice concomitent cu reducerea CAS cu 5% la angajator, dacă bugetul o va permite. Aducându-şi aminte de declaraţiile lui Chiţoiu, liberalii au decis acum să depună moţiune de cenzură contra Guvernului, motivând că neimpozitarea profitului reinvestit nu poate avea efectul scontat în economie fără reducerea CAS.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/un-cec-in-alb-de-la-traian-basescu-12497345
12497345
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.