Un bolnav de Ebola, angajat al unei agenţii ONU, primeşte îngrijiri în Franţa

Autor: Ioana Bojan Postat la 02 noiembrie 2014 34 afişări

O persoană angajată a unei agenţii ONU şi contaminată cu virusul Ebola în Sierra Leone a fost primită în Franţa pentru îngrijiri medicale, a anunţat duminică Ministerul francez al Sănătăţii.

"Această persoană, care lucrează în Sierra Leone în lupta împotriva Ebola, a făcut obiectul unei evacuări sanitare şi securizate cu un avion special", se arată într-un comunicat al ministerului.

Persoana a fost plasată "în izolare sub înaltă securitate în camera specială de la Spitalul de instrucţie al armatei Begin (Saint-Mande)", în apropiere de Paris, precizează comunicatul. Ministerul nu a vrut să menţioneze dacă este vorba despre un bărbat sau o femeie.

"Nu există nici un alt caz confirmat de Ebola pe teritoriul" francez, a subliniat ministerul.

O asistentă franceză, care a lucrat în Liberia pentru organizaţia Médecins sans frontières (MSF) şi a contractat virusul, a fost repatriată şi tratată în septembrie la acelaşi spital militar. Ea s-a vindecat şi echipele medicale care au tratat-o sunt în stare bună, au dat asigurări autorităţile.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, în Franţa au fost înregistrate din iunie mai puţin de 500 de "semnalări" privind Ebola, dintre care 18 au fost clasate drept "cazuri posibile", dar nici unul nu s-a dovedit pozitiv.

Pentru cazurile "posibile", analizele sunt realizate în câteva ore de laboratorul de referinţă de la Lyon, pentru a determina dacă persoana este infectată sau nu.

Aceste cazuri sunt izolate şi tratate în unul dintre cele 12 spitale de referinţă care pot primi cazuri suspecte sau confirmate de Ebola. Contactele cu aceste persoane sunt reduse la minimum.

OMS a revizuit vineri bilanţul victimelor febrei hemoragice Ebola, anunţând 13.567 de cazuri şi 4.951 de morţi, majoritatea în Liberia, Guineea şi Sierra Leone.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
FRANŢA,
EBOLA,
ONU
/actualitate/un-bolnav-de-ebola-angajat-al-unei-agentii-onu-primeste-ingrijiri-in-franta-13484806
13484806
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.