GHIDUL ALEGĂTORULUI. Câţi alegători votează, câte secţii de votare avem şi cum arată buletinul de vot

Postat la 01 noiembrie 2014 797 afişări

Numărul alegătorilor înscrişi pe listele electorale permanente pentru alegerile prezidenţiale de duminică, 2 noiembrie este de 18.284.326, potrivit datelor comunicate sâmbătă de către Autoritatea Electorală Permanentă.

GHIDUL ALEGĂTORULUI. Câţi alegători votează, câte secţii de votare avem şi cum arată buletinul de vot

Raportările anterioare indicau 18.296.567 cetăţeni români cu drept de vot înscrişi în listele electorale permanente la data de 14 octombrie. Potrivit AEP, diferenţa a apărut ca urmare a operaţiunilor curente efectuate de primari în registrul electoral aferent localităţilor conduse de aceştia şi a importurilor de date programate de la Direcţia pentru Evidenţa Persoanelor din cadrul MAI.

Procesul de votare la scrutinul pentru alegerea preşedintelui României a început în afara ţării la secţia de votare organizată în Noua Zeelandă (Auckland), sâmbătă la ora 20.00, ora României, având în vedere diferenţa de fus orar. Următoarele secţii care se vor deschide la ora 22.00, ora României, sunt cele din Australia (Canberra, Sydney, Brisbane, Melbourne).

În România, urnele se deschid duminică, 2 noiembrie, la ora 7.00 şi se vor închide la ora 21.00.

Un număr de 18.550 secţii de vot vor fi organizate în toată ţara, 1.245 secţii în Bucureşti, iar 294 secţii pentru cetăţenii români aflaţi în afara României.

Ordinea candidaţilor pe buletinul de vot a fost stabilită de Biroul Electoral Central, prin tragere la sorţi. Alegătorii vor găsi candidaţii înscrişi astfel:

1.Kelemen Hunor (UDMR)

2.Klaus-WERNER Iohannis (ACL-PNL-PDL)

3.Cristian-Dan Diaconescu (PP-DD)

4.Victor-Viorel Ponta (PSD-UNPR-PC)

5.William Gabriel Brînză (PER)

6.Elena-Gabriela Udrea (PMP)

7.Mirel-Mircea Amariţei (Prodemo)

8.Teodor-Viorel Meleşcanu – independent

9.Gheorghe Funar – independent

10.Zsolt Szilagyi (PPMT)

11.Monica-Luiza Macovei – independent

12.Constantin Rotaru (PAS)

13.Călin-Constantin-Anton Popescu-Tăriceanu – independent

14.Corneliu Vadim-Tudor (PRM).

Vezi aici cum arată un buletin de vot: http://www.bec2014.ro/wp-content/uploads/2014/10/Specimen-BV.pdf

Urmărește Business Magazin

/actualitate/ghidul-alegatorului-cati-alegatori-voteaza-cate-sectii-de-votare-avem-si-cum-arata-buletinul-de-vot-13484344
13484344
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.