Un avion fara pilot a aterizat de urgenta pe un reactor de la Fukushima

Postat la 24 iunie 2011 51 afişări

Un avion fara pilot care masura radioactivitatea deasupra centralei nucleare accidentate de la Fukushima (nord-estul Japoniei) a fost nevoit sa efectueze, vineri, o aterizare de urgenta pe acoperisul unui reactor, a anuntat operatorul centralei.

Tokyo Electric Power (Tepco) a precizat ca avionul, un T-Hawk al companiei americane Honeywell, cantarind 7,7 kilograme, nu a provocat pagube. "A devenit incontrolabil si a aterizat de urgenta pe acoperisul reactorului 2", a declarat un purtator de cuvant al Tepco, adaugand ca nu exista "niciun incendiu si nici fum vizibil". La 11 martie, un tsunami gigantic generat de un seism cu magnitudinea 9 a acoperit instalatiile centralei Fukushima Daiichi, provocand cea mai grava criza nucleara de la accidentul din Cernobil, in Ucraina, in 1986.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
japonia,
avion,
fukushima,
reactor
/actualitate/un-avion-fara-pilot-a-aterizat-de-urgenta-pe-un-reactor-de-la-fukushima-8381801
8381801
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.