Uitaţi de hârtia igienică şi de alimentele esenţiale. Pentru ce au stat la coadă ieri zeci de olandezi din mai multe oraşe

Postat la 16 martie 2020 31834 afişări

Uitaţi de hârtia igienică şi de alimentele esenţiale. Pentru ce au stat la coadă ieri zeci de olandezi din mai multe oraşe

Consumatorii de canabis au făcut ieri coadă în Olanda, la magazinele care comercializează marijuana, după ce celebrele „cafenele” din ţară au primit ordin să închidă, pe fondul temerilor legate de răspândirea coronavirusului, scrie Daily Mail. Lăsând la o parte grija de a cumpăra produse precum paste şi hârtie igienică, atât de căutate în această perioadă în toate ţările, zeci de olandezi din Amsterdam, Eindhoven şi Haga au stat duminică la cozi pentru a se aproviziona cu marijuana. Personalul a stabilit linii separate pentru plata în numerar şi pentru carduri, în timp ce clienţii s-au grăbit să comande provizii pentru ceea ce poate fi o carantină de săptămâni.

Între timp, un alt simbol popular al Olandei suferă şi el: cluburile de sex din cartierul roşu din Amsterdam au primit ordin să închidă până la ora 18:00.

Cozile la magazinele cu canabis s-au format în doar câteva minute după ce miniştrii olandezi ai sănătăţii şi educaţiei au anunţat într-o conferinţă de presă televizată închiderea multor afaceri, împreună cu toate şcolile olandeze. „Poate că în următoarele două luni nu vom reuşi să obţinem nişte iarbă, aşa că ar trebui cel puţin să avem ceva în casă", a spus un cumpărător de canabis din Haga.

„Prietenul meu m-a sunat ca acum cinci minute, a văzut conferinţa de presă. E un bun prieten”, a spus un alt client, pe nume Jonathan.

Scene similare au fost raportate în întreaga ţară, afişându-se imagini cu cozi lungi în afara cafenelelor din capitală şi din oraşul istoric universitar Utrecht. „Mă uitam la conferinţa de presă cu colegul meu de apartament şi apoi doar am coborât şi deja era o coadă de 30 de oameni. Multe alte maşini sosesc şi acum”, povesteşte un client.

Cozi s-au format şi în Roermond, lângă graniţa cu Germania, pe fondul temerilor că guvernul german îşi va închide graniţele cu Olanda.

Germania a introdus deja controale stricte pentru cei care sosesc din Franţa, Austria, Elveţia, Luxemburg şi Danemarca.

Cannabisul este ilegal din punct de vedere tehnic în Olanda, dar este legală deţinerea a mai puţin de cinci grame începând cu 1976, în cadrul unei aşa-numite politici de „toleranţă”.

Olanda a înregistrat până în prezent 20 de decese cauzate de Covid-19 şi 1.135 de cazuri de persoane infectate.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
olanda,
droguri,
cozi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.