UE şi SUA au semnat un acord privind reducerea depedenţei Europei de gazul rusesc, cât şi pentru asigurarea securităţii energetice europene

Autor: Robert Manea Postat la 25 martie 2022 30 afişări

UE şi SUA au semnat un acord privind reducerea depedenţei Europei de gazul rusesc, cât şi pentru asigurarea securităţii energetice europene

Comisia Europeană a publicat, vineri, un raport privind cooperarea dintre Statele Unite ale Americii şi Uniunea Europeană cu privire la reducerea dependenţei Europei de gazul rusesc, edificarea unui grup operativ privind securitatea energetică şi prin care SUA se angajează să asigure o majorare a livrărilor de gaze naturale lichefiate.

„Prin acţiunea europeană comună pentru o energie mai accesibilă ca preţ, mai sigură şi mai durabilă (REPowerEU), UE şi-a confirmat obiectivul de a obţine independenţa faţă de combustibilii fosili ruşi cu mult înainte de sfârşitul deceniului, înlocuindu-i cu surse de energie stabile, accesibile, fiabile şi curate pentru cetăţenii şi întreprinderile din UE.

Statele Unite şi UE se angajează să îndeplinească obiectivele Acordului de la Paris, să atingă obiectivul de zero emisii nete până în 2050 şi să reuşească să menţină o creştere limitată la 1,5 grade Celsius a temperaturii, inclusiv printr-o tranziţie rapidă către energia curată, prin energie din surse regenerabile şi prin eficienţă energetică. Aceste politici şi tehnologii vor contribui, de asemenea, la independenţa UE faţă de combustibilii fosili ruşi. Gazele naturale rămân o parte importantă a sistemului energetic al UE în cadrul tranziţiei verzi, inclusiv prin asigurarea reducerii intensităţii emisiilor de dioxid de carbon în timp.

Statele Unite şi Comisia Europeană confirmă cooperarea noastră strategică în domeniul energiei, vizând securitatea aprovizionării cu energie şi reducerea dependenţei de combustibilii fosili. Depunem împreună eforturi pentru a pune la dispoziţia cetăţenilor şi a întreprinderilor din UE şi din ţările partenere învecinate surse de energie stabile, fiabile, curate şi la preţuri accesibile. În acest cadru, instituim o cooperare imediată pentru a aborda obiectivul urgent în materie de securitate energetică, şi anume asigurarea unor niveluri adecvate de stocare a gazelor înainte de iarna următoare şi de cea de la sfârşitul anului 2023. Vom continua cooperarea noastră strânsă cu privire la alte măsuri de accelerare a tranziţiei către energia verde, de reducere a consumului de energie şi a dependenţei de combustibilii fosili.”

Citiţi continuarea aici.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
uniunea europeana,
sua,
comisia europeana

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.