UE si-a desemnat ambasadorii oficiali. Printre ei, niciun roman

Postat la 20 septembrie 2010 12 afişări

Uniunea Europeana si-a desemnat primii ambasadori oficiali, numiti pentru aceste pozitii de Inaltul Reprezentant al UE, Catherine Ashton, care a favorizat net statele occidentale.

Un bulgar, doi polonezi si un lituanian sunt singurii ambasadorii UE est-europeni numiti de Ashton: Polonia obtine astfel posturile din Coreea de Sud si Iordania, Bulgaria obtine postul din Georgia, iar Lituaniei i se confirma postul de ambasador in Afganistan. De remarcat ca Romania nu a obtinut nimic deocamdata, desi a avansat cinci candidati; daca Ashton va obtine un acord bugetar cu statele membre si cu Parlamentul European pentru noul sau serviciu european de actiune externa, anul viitor titularii posturilor ar putea fi schimbati. Pana acum, reprezentantii externi europeni erau de fapt sefi de delegatie ai Comisiei Europene in capitalele din afara spatiului comunitar si erau selectionati printre inaltii functionari ai Comisiei.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
international,
UE,
ambasadori,
Catherine Ashton
/actualitate/ue-si-a-desemnat-ambasadorii-oficiali-printre-ei-niciun-roman-7287414
7287414
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.