UE a numit un diplomat român la conducerea Delegaţiei UE în Emiratele Arabe Unite

Autor: Valentin Vidu - Mediafax Postat la 14 iunie 2013 67 afişări

Înaltul Reprezentant UE pentru Afaceri Externe Catherine Ashton a anunţat vineri numirea a 12 noi şefi de Delegaţii UE, inclusiv a românului Mihail Stuparu la conducerea misiunii din Emiratele Arabe Unite (EAU), se arată într-un comunicat.

UE a numit un diplomat român la conducerea Delegaţiei UE în Emiratele Arabe Unite

Stuparu activează în prezent în cadrul Serviciul European de Acţiune Externă (SEAE), la Bruxelles, şi a fost, până în 2013, ambasadorul României în Australia şi Noua Zeelandă. El a fost, de asemenea, ambasador al României în Qatar şi Irak, se precizează în comunicat.

"Sunt încântată să anunţ numirea acestor candidaţi excelenţi la conducerea unor Delegaţii UE. Talentul şi expertiza lor reprezintă active semnificative pentru acţiunea externă a UE şi sunt nerăbdătoare să cooperez cu ei în noile lor roluri", a declarat Lady Ashton, totodată vicepreşedintă a Comisiei Europene (CE), citată în comunicat.

Procesul de numire este finalizat după trimiterea unei cereri de acreditare ca şef al Delegaţiei către ţara gazdă, se mai precizează în comunicat. Candidatul selectat îşi preia postul după ce ţara gazdă acordă acreditarea şi sunt îndeplinite anumite formalităţi administrative. Ashton a anunţat în ianuarie deschiderea unei Delegaţii UE în EAU. Ceilalţi 11 diplomaţi au fost numiţi la misiuni în ţări din Africa Asia şi America Latină.

Toate stirile sunt pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
UE,
DIPLOMAŢIE,
EAU
/actualitate/ue-a-numit-un-diplomat-roman-la-conducerea-delegatiei-ue-in-emiratele-arabe-unite-10968804
10968804
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.