UE a întocmit o "listă neagră" a statelor vulnerabile să ajungă în situaţia Greciei

Postat la 14 februarie 2012 11 afişări

Uniunea Europeană a întocmit o "listă neagră" a celor mai vulnerabile ţări din spaţiul comunitar, Italia, Spania, Cipru şi Ungaria, care trebuie să adopte rapid măsuri de corectare a evoluţiei economice pentru a nu ajunge în situaţia Greciei.

De asemenea, UE are listă şi cu ţări aflate sub observaţie, Franţa, Belgia, Marea Britanie, Slovenia şi Bulgaria, potrivit publicaţiei italiene Corriere della Sera. Aceasta citează un document care va fi prezentat marţi de comisarul pentru Afaceri Monetare, Olli Rehn, potrivit cotidianului ungar Portfolio.

Evaluarea UE se bazează pe analiza a zece indicatori economici, care în multe cazuri, precum cel al costurilor cu forţa de muncă, oferă o imagine a realităţii economice. Documentul este un avertisment şi indică statele cele mai expuse la riscuri rezultate din dezechilibre macroeconomice.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
grecia,
lista neagra,
criza,
zona euro,
UE
/actualitate/ue-a-intocmit-o-lista-neagra-a-statelor-vulnerabile-sa-ajunga-in-situatia-greciei-9232691
9232691
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.