Ucraina, pregătită să se apere în cazul unei "agresiuni la scară largă" din partea Rusiei

Autor: Anna Primac Postat la 06 noiembrie 2014 42 afişări

Armata ucraineană desfăşoară în decursul mai multor zile exerciţii militare, pentru a fi pregătită se se apere în cazul unui "atac la scară largă" din partea Rusiei sau a insurgenţilor proruşi, a declarat colonelul ucrainean Semion Kopelnik, citat de agenţia oficială Ukrinform.

"Cu siguranţă suntem pregătiţi să ripostăm oricărei agresiuni militare, deoarece desfăşurăm antrenamente în fiecare zi", a declarat Kopelnik, într-un interviu pentru postul ucrainean Espreso TV.

"Bineînţeles, trebuie să încercăm să păstrăm aşa-numitul armistiţiu, deoarece autorităţile ucrainene au depus foarte multe eforturi pentru a-l obţine. Din păcate, rebelii de la Doneţk şi Lugansk nu au scopul de a menţine pacea, în contextul în care au organizat alegeri proprii", a adăugat el.

Colonelul a subliniat că "în general, suntem pregătiţi pentru apărare".

La şase luni de la izbucnirea conflictului separatist din estul Ucrainei, soldat cu peste 4.000 de morţi, autoproclamatele republici Doneţk şi Lugansk au organizat duminică alegeri "prezidenţiale" şi "parlamentare".

În pofida avertismentelor Occidentului, Rusia a anunţat că "respectă" alegerile locuitorilor din aceste zone, cerând Administraţiei de la Kiev să înceteze operaţiunile militare.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
UCRAINA,
RUSIA,
/actualitate/ucraina-pregatita-sa-se-apere-in-cazul-unei-agresiuni-la-scara-larga-din-partea-rusiei-13499194
13499194
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.