Ucraina interzice zborurile companiilor ruseşti în cadrul sancţiunilor de război

Autor: Valentin Vidu - Mediafax Postat la 26 septembrie 2015 132 afişări

Ucraina interzice zborurile companiilor ruseşti - începând de la 25 octombrie - în cadrul unei serii de sancţiuni pe care le impune Rusiei din cauza susţinerii de către Moscova a separatiştilor din estul ţării, a anunţat Guvernul de la Kiev, relatează Reuters în pagina electronică.

Kievul anunţa săptămâna trecută că impune restricţii unui număr de peste 90 de companii şi grupuri, în principal din Rusia - inclusiv companiilor aeriene Transaero şi Aeroflot- operatorul naţional aerian rus.

"În conformitate cu decizia Consiliului de Securitate, Guvernul Ucrainei adoptă hotărârea de a interzice zborurile companiilor (aeriene) ruseşti, în primul rând ale Aeroflot şi Transaero, în Ucraina", a declarat vineri premierul Arseni Iaţeniuk, într-o şedinţă de Guvern în care a prezentat detaliile sancţiunilor.

"Avioanele ruseşti cu tricolorul rus pe ele n-au ce căuta pe aeroporturile din Ucraina", a spus el, citat pe site-ul Guvernului.

Orice avioane care transportă echipament militar ori trupe au primit, de asemenea, interdicţia de a zbura în spaţiul aerian ucrainean, a adăugat Iaţeniuk.

Ucraina acuză Rusia că trimite armament şi trupe în ajutorul separatiştilor proruşi, în lupta împotriva trupelor ucrainene, în estul ţării, într-un conflict care s-a soldat cu aproape 8.000 de morţi din aprilie 2014 încoace. Rusia dezminte orice implicare.

Kievul a impus, de asemenea, sancţiuni unui număr de aproximativ 900 de persoane, invocând motive legate de securitatea naţională.

Aeroflot a anunţat că nu a primit nicio notificare oficială din Ucraina cu privire la decizia autorităţilor ucrainene.

"Doar dacă şi doar atunci când Aeroflot primeşte o notificare oficială din partea autorităţilor aviatice din Ucraina, care să anunţe că au fost anulate zborurile, compania îi va informa pe pasageri şi le va explica regulile de rambursare a biletelor", a anunţat operatorul rus într-un comunicat.

Guvernul ucrainean a interzis, de asemenea, companiilor ucrainene de stat să folosească software rusesc, în special de la gigantul rus Kaspersky Lab.

Organizaţiilor ucrainene de stat li s-a interzis totodată să folosească bunuri sau servicii produse de către companii ruseşti vizate de sancţiuni. "Guvernul insistă asupra implementării tuturor sancţiunilor stabilite prin decizia Consiliului de Securitate", a subliniat Iaţeniuk.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
UCRAINA,
DIPLOMAŢIE,
RUSIA
/actualitate/ucraina-interzice-zborurile-companiilor-rusesti-in-cadrul-sanctiunilor-de-razboi-14755981
14755981
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.