Twitter alocă 42% din veniturile din trimestrul I beneficiilor directorilor, în pofida pierderilor

Autor: Anca Dumitrescu Postat la 29 aprilie 2015 19 afişări

Twitter a alocat 42% din veniturile de 435,94 milioane de dolari obţinute în primul trimestru pentru beneficiile directorilor, respectiv 182,8 milioane dolari sub formă de acţiuni, peste nivelul din trimestrul anterior, chiar dacă a înregistrat pierderi de 162,4 milioane de dolari.

Analiştii anticipau că operatorul reţelei de socializare va obţine în primele trei luni ale anului venituri de 470-485 milioane de dolari, relatează MarketWatch.

În trimestrul patru Twitter a acordat directorilor beneficii în valoare de 177,2 milioane de dolari, reprezentând 37% din veniturile de 479 milioane de dolari.

Anul trecut, compania a înregistrat vânzări de 1,4 miliarde de dolari şi pierderi de 578 milioane de dolari, provocate în mare parte de compansaţiile în acţiuni acordate directorilor de la vârful Twitter, inclusiv 72,8 milioane de dolari pentru noul director financiar, pentru mai puţin de jumătate de an.

Cheltuielile generate de beneficiile sub formă de acţiuni nu sunt în numerar, potrivit datelor raportate de companie. Noile acţiuni acordate angajaţilor diluează însă valoarea portofoliilor acţionarilor, ca şi vânzările şi profitul pe acţiune.

Tranzacţiile cu acţiuni Twitter au fost sistate spre sfârşitul şedinţei bursiere de marţi, după un declin de 18% al acestora produs înainte de anunţarea rezultatelor trimestriale.

Twitter a scos în evidenţă faptul că veniturile au urcat cu 74% în primul trimestru faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, datorită creşterii semnificative a utilizatorilor platformei de socializare.

Comparaţiile anuale nu înseamnă prea mult pentru o companie ca Twitter, care nu derulează o afacere cu caracter sezonier. Veniturile au scăzut însă cu 9% faţă trimestrul patru, chiar dacă numărul de utilizatori a crescut de la 288 de milioane la 302 milioane.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
TWITTER,
REZULTATE,
/actualitate/twitter-aloca-42-din-veniturile-din-trimestrul-i-beneficiilor-directorilor-in-pofida-pierderilor-14176892
14176892
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.