TVR vrea să i se asigure bani de la bugetul de stat pentru evenimentele de importanţă majoră

Autor: Madalina Cerban Postat la 25 martie 2015 26 afişări

TVR vrea să i se asigure bani de la bugetul de stat pentru difuzarea evenimentelor de importanţă majoră, naţionale şi internaţionale, precum Jocurile Olimpice de Iarnă şi de Vară şi Campionatele Mondiale de fotbal.

În acest sens, Societatea Română de Televiziune (SRTv) a înaintat Ministerului Culturii, marţi, un proiect de lege privind completarea articolului 41, alineatul 1 din Legea numărul 41/1994 de organizare şi funcţionare a TVR, care să reglementeze accesul tuturor cetăţenilor la evenimentele de importanţă majoră, naţionale şi internaţionale, aşa cum sunt ele definite în Hotârârea Guvernului numărul 47/2003, potrivit unui comunicat remis, miercuri, agenţiei MEDIAFAX de reprezentanţii Televiziunii Române.

Potrivit comunicatului, prin programele sale, TVR are rolul de a oferi telespectatorilor evenimentele culturale, artistice şi sportive stabilite prin Hotărârea Guvernului nr. 47/2003 ca fiind de importanţă majoră: Festivalul Internaţional "George Enescu", Jocurile Olimpice de Iarnă, Jocurile Olimpice de Vară, Campionatul Mondial şi cel european de fotbal şi jocurile de calificare ale echipei naţionale a României.

"Acest lucru impune însă şi luarea unor măsuri care să asigure o finanţare corectă a serviciului public de televiziune, pentru a avea şi sursele necesare achiziţionării drepturilor de difuzare. Singurul eveniment de importanţă majoră cu finanţare asigurată de la bugetul de stat este Festivalul «George Enescu»", spune TVR.

Conform sursei citate, până în prezent, Televiziunea Română "a făcut eforturi considerabile" şi, în ciuda situaţiei economice dificile prin care trece de mai mult timp, a transmis, în 2014, Campionatul Mondial de Fotbal din Brazilia şi Jocurile Olimpice de la Soci, iar, în 2012, Campionatul European de Fotbal şi Jocurile Olimpice de Vară de la Londra. Acestora li s-au adăugat meciurile din deplasare ale echipei naţionale de fotbal, dar şi numeroase alte competiţii naţionale, mondiale şi europene de handbal, patinaj, gimnastică, rugby, canotaj, atletism, nataţie etc.

În vederea pregătirilor pentru următoarele evenimente de importanţă majoră, TVR consideră necesară actualizarea prevederilor legale existente referitoare la finanţarea instituţiei, în sensul asigurării de la bugetul de stat a surselor financiare necesare achiziţionării drepturilor privind transmisiile evenimentelor de importanţă majoră, stabilite prin Hotărârea de Guvern numărul 47/2003.

Astfel, având în vedere faptul că evenimentele de importanţă majoră au fost stabilite prin Hotărâre a Guvernului, iar legea privind organizarea şi funcţionarea activităţii TVR nu cuprinde acestă categorie de evenimente, Televiziunea Română propune completarea articolului 41, alineatul 1 din Legea numărul 41/1994, în următorul sens: "Prin legea bugetară anuală se aprobă fondurile de la bugetul de stat, alocate Societăţii Române de Radiodifuziune şi Societăţii Române de Televiziune pentru acoperirea unor cheltuieli de dezvoltare, pentru achiziţionarea de echipamente şi piese de schimb radio şi televiziune, materiale consumabile necesare desfăşurării activităţii specifice, precum şi, integral, fondurile necesare pentru utilizarea staţiilor de emisie, a radioreleelor şi a circuitelor video şi fonice, datorate agenţilor economici din sistemul comunicaţiilor; pentru asigurarea pazei, ca obiectiv de interes naţional; pentru achitarea cotizaţiilor cuvenite organizaţiilor guvernamentale internaţionale; pentru organizarea şi difuzarea evenimentelor de importanţă majoră, naţionale şi internaţionale, cu caracter cultural, artistic şi sportiv".

Proiectul de lege a fost transmis Guvernului României, prin Ministerul Culturii, în vederea însuşirii lui ca iniţiativă legislativă.

Televiziunea Română nu are drept de iniţiativă legislativă, potrivit legii sale de funcţionare.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
TVR,
BANI,
EVENIMENTE

Citeşte pe comedymall.ro

/actualitate/tvr-vrea-sa-i-se-asigure-bani-de-la-bugetul-de-stat-pentru-evenimentele-de-importanta-majora-14051506
14051506
comments powered by Disqus
Viaţă de corporatist { izolat la domiciliu } Viaţă de corporatist { izolat la domiciliu }

Într-un articol de copertă recent scriam despre viaţa angajaţilor în open space – observam cât de mici sunt spaţiile alocate angajaţilor în birourile din România, cât de greu este să ne adaptăm la obiceiurile colegilor şi cum, de multe ori, simţim nevoia să facem de acasă lucrurile importante pentru muncă. A trecut doar o lună de atunci, iar glumele „colegului de bancă'' au devenit amintiri, iar open space-ul pare să fi intrat la capitolul istorie. Ce înseamnă experimentul global al muncii de acasă şi care sunt posibilele urmări ale acestuia?

vezi continuarea
ZF.ro
Situaţia ciudată: Cel mai nou pacient bolnav de COVID-19 dă peste cap tot ce ştiam. Cum s-a putut întâmpla asta Situaţia ciudată: Cel mai nou pacient bolnav de COVID-19 dă peste cap tot ce ştiam. Cum s-a putut întâmpla asta
Pericol critic: Dacă patronii mor, nu o să mai avem nici angajaţi sau cine să plătească salariile
Mediafax
Regula celor 6 secunde pentru a reduce riscul de infectare cu coronavirus Regula celor 6 secunde pentru a reduce riscul de infectare cu coronavirus
Top 10 ţări care îşi vor reveni cel mai rapid la finalul pandemiei de coronavirus, potrivit analiştilor
MonitorulApararii
Fostul premier social-democrat Zoran Milanović revine la conducerea Croaţiei. Ca preşedinte Fostul premier social-democrat Zoran Milanović revine la conducerea Croaţiei. Ca preşedinte
Ce se întâmplă la Moscova este de bine deopotrivă pentru Rusia şi Putin(?)
MonitorulPartidelor
Apartamentul lui Ungureanu, oferit drept REFUGIU al medicilor în calea COVID-19. „Toţi să facă la fel” Apartamentul lui Ungureanu, oferit drept REFUGIU al medicilor în calea COVID-19. „Toţi să facă la fel”
Demisie „fulger”. Un medic chirurg va conduce Ministerul Sănătăţii. Cine este Nelu Tătaru, propus să preia funcţia după plecarea lui Costache
MonitorulSiguranteiCetateanului
COMENTARIU Valeriu Suhan Hai, da-ma... incolo... COMENTARIU Valeriu Suhan Hai, da-ma... incolo...
Dr. Tudor Ciuhodaru atentioneaza ca virusul (Covid-19) rezista minim 30 de minute in aer dupa eliminarea sursei infectiei si peste cinci zile pe piele

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.