TVR îi invită pe Ponta şi Iohannis să participe la una sau mai multe dezbateri electorale. Care este soluţia propusă pentru moderare

Autor: Madalina Cerban Postat la 03 noiembrie 2014 44 afişări

Televiziunea Română a lansat, luni dimineaţă, propunerea organizării uneia sau a mai multor dezbateri electorale între candidaţii rămaşi în cursa prezidenţială, Victor Ponta şi Klaus Iohannis, care ar putea avea mai mulţi moderatori reprezentând TVR, Antena 3, B1 TV, România TV şi Realitatea TV.

TVR a transmis celor doi candidaţi, Victor Ponta şi Klaus Iohannis, invitaţia de a participa luni, de la ora 14.00, la sediul Televiziunii Române, la o primă întâlnire în vederea discutării propunerii lansate, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

În invitaţiile adresate lui Victor Ponta şi Klaus Iohannis, Stelian Tănase, preşedintele-director general al Societăţii Române de Televiziune (SRTv), le supune atenţiei celor doi candidaţi rămaşi în cursa prezidenţială posibilitatea organizării uneia sau mai multor dezbateri între aceştia, pentru turul al doilea al alegerilor prezidenţiale.

Stelian Tănase spune în invitaţiile adresate lui Ponta şi Iohannis că "televiziunea publică este singura televiziune care acoperă tot teritoriul României, conform datelor de la SNR (Societatea Naţională de Radiocomunicaţii, n.r.), precum şi zonele în care se află comunităţi de români din afara graniţelor". "Audienţele programelor noastre electorale au fost ridicate, potrivit informaţiilor Kantar Media. Televiziunea Română nu a fost sancţionată de CNA în această campanie, dovadă a corectitudinii şi neutralităţii TVR faţă de toţi candidaţii", mai spune Stelian Tănase.

Potrivit lui Tănase, acestea sunt doar câteva dintre argumentele pentru care "televiziunea publică este cea mai potrivită instituţie media pentru a organiza o dezbatere de importanţă majoră".

De asemenea, Stelian Tănase propune ca bază de discuţie, pentru o primă întâlnire a celor doi candidaţi, mai multe elemente.

Astfel, locul dezbaterii ar putea fi sediul SRTv sau Palatul Parlamentului, iar formatul emisiunii ar putea fi cu mai mulţi moderatori, agreaţi de ambele părţi, reprezentând SRTv, Antena 3, B1 TV, România TV şi Realitatea TV. În acest caz, TVR va oferi semnalul TV tuturor televiziunilor.

Temele de dezbatere ar putea fi atribuţiile preşedintelui şi probleme de politică externă şi de politică internă. Detaliile pot fi stabilite de comun acord cu staff-urile de campanie, începând cu prima rundă de negocieri, se mai spune în invitaţiile adresate lui Victor Ponta şi lui Klaus Iohannis de TVR.

În aceleaşi invitaţii se spune că orice alte formule pot fi discutate la prima întâlnire dintre reprezentanţii celor doi candidaţi şi cei ai SRTv.

"Demersul nostru este în acord cu misiunea publică a Televiziunii Române de a oferi informaţie relevantă, astfel încât cetăţenii români, din ţară şi străinătate, să-şi poată forma propriile opinii şi să voteze în cunoştinţă de cauză", mai spune Stelian Tănase în invitaţiile adresate celor doi candidaţi.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/tvr-ii-invita-pe-ponta-si-iohannis-sa-participe-la-una-sau-mai-multe-dezbateri-electorale-care-este-solutia-propusa-pentru-moderare-13487117
13487117
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.